Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για Κυπριακό και επανέλαβε τη θέση του ο Τατάρ

  15/01/2021 15:26
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για Κυπριακό και επανέλαβε τη θέση του ο Τατάρ

Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για Κυπριακό και επανέλαβε τη θέση του ο Τατάρ

  15/01/2021 15:26
Τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων ενημερώνει το απόγευμα ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ για την συνάντησή του με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ ενώ σε χθεσινές του δηλώσεις αναφέρθηκε και πάλι σε φόρμουλα δύο κρατών που θα ζουν πλάι-πλάι στην βάση της κυριαρχικής ισότητας.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή της κατεχόμενης Λεύκας, ο κ. Τατάρ επανέλαβε τη θέση ότι ο κόσμος καταλαβαίνει αυτά που του λένε και η λύση στη βάση ομοσπονδίας έτυχε διαπραγμάτευσης πολλές φορές, όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα. 
 
Αναφέρονται, είπε, στο δικαίωμα της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης του τουρκοκυπριακού «λαού». «Ως ένας λαός που κατάφερε τόσο αγώνα δεν μπορούμε να είμαστε μπάλωμα, μειονότητα κανενός. Θέλουμε μιαν συμφωνία, διότι αν επιτευχθεί συμφωνία, θα μπορέσει να επωφεληθεί ολόκληρη η Κύπρος από αυτήν». 
 
Σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος παίκτης της περιοχής και εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι «αν θα επιτευχθεί μια συμφωνία στην κατανομή των ενεργειακών πόρων, όλοι θα εξασφαλίσουν περισσότερο όφελος απ’ αυτό.
 
Επεσήμανε τη σημασία της αναζήτησης «σταθερής βάσης» [για τις συνομιλίες] και επανέλαβε ότι μοιράζονται όλες τις προσπάθειές τους με τον «λαό».
 
Εξάλλου, μιλώντας στο «ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο» Λεύκας, ο κ. Τατάρ υπογράμμισε τη σημασία της «γαλάζιας πατρίδας» για την Τουρκία και το ψευδοκράτος και την σημασία του δίκαιου διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Το ψευδοκράτος, είπε, ενισχύεται στην περιοχή και ότι η Τουρκία το στηρίζει σε όλους τους τομείς.
 
Αναφερόμενος στο θέμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι το άνοιγμά της είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και αναφέρθηκε στη σημασία του να «προσφερθεί» η πόλη στην περιοχή.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, αν θα εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, αυτή θα πρέπει να είναι στη βάση αμοιβαίου κέρδους (win – win).
 
Πηγή: KYΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας