Παρασκευή 15 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα αναβολή στην κρίσιμη ψηφοφορία του προϋπολογισμού-Στον πάγο οι πληρωμές

  14/01/2021 10:47
Νέα αναβολή στην κρίσιμη ψηφοφορία του προϋπολογισμού-Στον πάγο οι πληρωμές

Νέα αναβολή στην κρίσιμη ψηφοφορία του προϋπολογισμού-Στον πάγο οι πληρωμές

  14/01/2021 10:47
Για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, μετατέθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία για έγκριση του προϋπολογισμού. Αυτό συμφώνησαν σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο, πρότεινε την σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας της Βουλής για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
 
Ωστόσο, στη σημερινή σύσκεψη, αποφασίσθηκε, όπως η ψηφοφορία πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που αποφασίσθηκε αυτή η νέα παράταση, έχει να κάνει με την προετοιμασία των τροπολογιών που ενδεχομένως να θέλουν να καταθέσουν τα κόμματα, παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενες τροπολογίες που κατέθεσαν και εγκρίθηκαν πριν την καταψήφιση του προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, υιοθετήθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στο αναθεωρημένο κείμενο. 
 
Σημειώνεται πως  στις 22 Ιανουαρίου, αναμένεται η πρώτη αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Moody’s και το Υπουργείο Οικονομικών θέλει μέχρι τότε να έχει ξεκαθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο το ζήτημα του προϋπολογισμού.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας, θα κατατεθεί κι επίσημα ο προϋπολογισμός και από αύριο θα αρχίσει η συζήτησή του στην επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού.
 
Θα πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για μια διαδικασία εξπρές που θα ξεκινήσει στις τέσσερις το απόγευμα και τον λόγο, πριν την ψήφιση θα λάβουν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων. Στη συζήτηση-εξπρές θα λάβουν τον λόγο τα μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για 20 λεπτά, το ΔΗΚΟ για 15 και τα μικρότερα κόμματα για 10 λεπτά.
 
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξει νέα καθυστέρηση σε ότι αφορά τις πληρωμές του Υπουργείου Εργασίας για τα ειδικά σχέδια για εργαζομένους και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. 
 
Υπενθυμίζεται πως στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται 220 εκ. για αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ είναι αυξημένος κατά 340 εκ. ευρώ συνολικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι κόκκινες γραμμές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων για τον προϋπολογισμό

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας