Νέα αναβολή στην κρίσιμη ψηφοφορία του προϋπολογισμού-Στον πάγο οι πληρωμές

Για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, μετατέθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία για έγκριση του προϋπολογισμού. Αυτό συμφώνησαν σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο, πρότεινε την σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας της Βουλής για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
 
Ωστόσο, στη σημερινή σύσκεψη, αποφασίσθηκε, όπως η ψηφοφορία πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που αποφασίσθηκε αυτή η νέα παράταση, έχει να κάνει με την προετοιμασία των τροπολογιών που ενδεχομένως να θέλουν να καταθέσουν τα κόμματα, παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενες τροπολογίες που κατέθεσαν και εγκρίθηκαν πριν την καταψήφιση του προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, υιοθετήθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στο αναθεωρημένο κείμενο. 
 
Σημειώνεται πως  στις 22 Ιανουαρίου, αναμένεται η πρώτη αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Moody’s και το Υπουργείο Οικονομικών θέλει μέχρι τότε να έχει ξεκαθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο το ζήτημα του προϋπολογισμού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα «ναι» και τα «όχι» του Πετρίδη, οι ισορροπίες και ο αγώνας δρόμου της Βουλής
 
Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας, θα κατατεθεί κι επίσημα ο προϋπολογισμός και από αύριο θα αρχίσει η συζήτησή του στην επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού.
 
Θα πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για μια διαδικασία εξπρές που θα ξεκινήσει στις τέσσερις το απόγευμα και τον λόγο, πριν την ψήφιση θα λάβουν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων. Στη συζήτηση-εξπρές θα λάβουν τον λόγο τα μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για 20 λεπτά, το ΔΗΚΟ για 15 και τα μικρότερα κόμματα για 10 λεπτά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς τις αλλαγές στο ΓεΣΥ που ζήτησε η ΕΔΕΚ ο προϋπολογισμός-Αυξημένος κατά 339 εκ.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξει νέα καθυστέρηση σε ότι αφορά τις πληρωμές του Υπουργείου Εργασίας για τα ειδικά σχέδια για εργαζομένους και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. 
 
Υπενθυμίζεται πως στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται 220 εκ. για αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ είναι αυξημένος κατά 340 εκ. ευρώ συνολικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι κόκκινες γραμμές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων για τον προϋπολογισμό

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη