Γκουτέρες και Τζόνσον συζήτησαν για το Κυπριακό

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες πραγματοποίησε τη Δευτέρα «εικονική συνάντηση» με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, με την ευκαιρία της 75ης επετείου της Πρώτης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε στο Central Hall του Ουεστμίνιστερ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της ανταπόκρισης στην πανδημία, υπό το φως και της βρετανικής προεδρίας στους G7 το 2021, η κλιματική αλλαγή και οι καταστάσεις στη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη και την Κύπρο.
 
Στο μεταξύ στις επαφές της Τζέιν Χόλ Λουτ στη Λευκωσία αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ. Απαντούσε σε ερώτηση που έλεγε ότι «η κυπριακή Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο ΓΓ σχεδιάζει να συναντηθεί με τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

«Παίρνουμε κάθε πράγμα με τη σειρά του. Η Τζέιν Χολ Λουτ είναι στο νησί. Επισκέπτεται την Κύπρο από τις 10-12 Ιανουαρίου για συναντήσεις με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Είναι μέρος των διαβουλεύσεων που πραγματοποιεί εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα με τις δύο κυπριακές κοινότητες, όπως και τις εγγυήτριες δυνάμεις, με σκοπό να εκτιμήσει τις συνθήκες για να προετοιμαστεί μία άτυπη συνάντηση 5+1» είπε.

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι δεν ήταν αυτό που είπε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ότι θα λάβει χώρα η συνάντηση, ο κ. Ντουζαρίκ είπε «νομίζω κάθε εκπρόσωπος λέγει αυτά που του λένε να πει και εντός των παραμέτρων του τι μπορεί να πει».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα