Κουνάει ξανά το δάκτυλο στον Ελεγκτή η Κυβέρνηση-«Ουδείς υπεράνω των νόμων...»

Απασφάλισε ξανά κατά του Γενικού Ελεγκτή η Κυβέρνηση, στον απόηχο του πορίσματος Καλογήρου για τις πολιτογραφήσεις, το οποίο ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης άδειασε, καλώντας μάλιστα σε απολογία αυτούς που επιχείρησαν να απαξιώσουν τις εκθέσεις της Υπηρεσίας του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αδειάζει το πόρισμα Καλογήρου η Ελεγκτική Υπηρεσία και αναμένει... απολογία
 
Η παρέμβαση του Ελεγκτή, φαίνεται να εκνεύρισε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση, η οποία στέλλει το μήνυμα πως «ουδείς είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων της χώρας», τονίζοντας πως «η συνεχής αμφισβήτηση και παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή στις εξουσίες και στο έργο άλλων ανεξάρτητων θεσμών και αξιωματούχων της πολιτείας πρέπει, επιτέλους, να τερματιστεί».

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος εξέφρασε «λύπη επειδή για πολλοστή φορά, ο Γενικός Ελεγκτής, χρησιμοποιώντας και την Ελεγκτική Υπηρεσία, καθ΄ υπέρβαση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων που το Σύνταγμα τους παρέχει παρέμβηκαν σήμερα με άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για μια ερευνητική επιτροπή - που συγκροτήθηκε βάσει της νομοθεσίας - καθώς και για τα πορίσματα, στα οποία αυτή κατέληξε, όπως, δυστυχώς, έχει κατ΄ επανάληψη πράξει κατά της πλειοψηφίας των ανεξάρτητων αξιωματούχων και θεσμών της πολιτείας».
 
Παράλληλα, ο κ. Κούσιος τονίζει πως «οι τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δεν αποτελούν μόνο αντίδραση στα τεκμηριωμένα ευρήματα της ερευνητικής επιτροπής Καλογήρου επειδή διαψεύδουν δικό τους πόρισμα, αλλά, δυστυχώς, καταδεικνύουν και την έντονη τάση πολιτικοποίησης του θεσμού που υπηρετεί ο Γενικός Ελεγκτής, σε αντίθεση με τις αρχές της ανεξαρτησίας και της ουδετερότητας που όφειλε να τηρεί».
 
Ταυτόχρονα, αναφέρει πως, «θεωρούμε πως η σημερινή επίθεση του Γενικού Ελεγκτή και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας συνιστά στοχοποίηση και προσβολή της εντιμότητας, της ικανότητας και της ακεραιότητας των μελών της τριμελούς επιτροπής Καλογήρου, η οποία αποτελείτο από την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον τέως Βοηθό Γενικό Λογιστή, και Δικηγόρο της Δημοκρατίας η οποία διορίστηκε μετά από εισήγηση του τέως Γενικού Εισαγγελέα».
 
Υπενθυμίζεται πως σε σχολιασμό του πορίσματος, εκτός από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, προέβη και η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία σε ανάρτηση της στο twitter, έγραψε: Μετά την αναπόφευκτη σύγκριση με το ελλιπές και προβληματικό Πόρισμα Καλογήρου,που ούτε ασχολείται με ευθύνες ασκούντων δημόσια εξουσία, αναμένουμε την απολογία όσων επιχείρησαν ν'απαξιώσουν τις Εκθέσεις μας. Η λογοδοσία επιβάλλει αξιοποίηση των Εκθέσεων κι ολοκλήρωση των ελέγχων. 
 
Mετά τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, η Ελεγκτική Υπηρεσία, σήκωσε το γάντι και απαντώντας στον Κυριάκο Κούσιο ανέφερε πως «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εδώ και 3 μήνες απαξιώνει συστηματικά τις Εκθέσεις ανεξάρτητης Συνταγματικής Υπηρεσίας και τώρα μας επιτίθεται επειδή σχολιάσαμε το πόρισμα μιας ad-hoc Επιτροπής που αμφισβητεί (και δικαίωμα της) ευρήματα της ΕΥ».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντεπιτίθεται στον Οδυσσέα ο Χάσικος-«Τι είσαι επιτέλους; Πάπας με το αλάθητο;»
 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων