Νουρής: Σε μεταγενέστερο στάδιο ο εμβολιασμός των μελών του Υπουργικού

Την ευχή όπως το 2021 σημειωθεί η υγειονομική οχύρωση του πληθυσμού από την πανδημία αλλά και η επιστροφή στην κανονικότητα εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής με ευκαιρία την έναρξη των εμβολιασμών, προσθέτοντας πως βάσει των σχεδιασμών του Υπουργείου Υγείας ο εμβολιασμός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
«Το Υπουργείο Υγείας και ο Υπουργός Υγείας έχει θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το πρόγραμμα (εμβολιασμών) το οποίο δεν προνοεί άμεσο εμβολιασμό των Υπουργών, προηγούνται οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τα άτομα που βρίσκονται στις στέγες ευημερίας, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια μεταγενέστερα και όταν θα έλθει η δική μας σειρά να εμβολιαστούμε», ανέφερε  ο κ. Νουρής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.
 
Ο κ. Νουρής είπε ακόμη πως υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολιασμού το οποίο έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας και βεβαίως θα εφαρμοστεί με ευλάβεια, «ακριβώς γιατί θέλουμε στο γρηγορότερο δυνατό βαθμό να οχυρώσουμε τον πληθυσμό απέναντι στην πανδημία, αλλά και να συνδράμουμε με αυτό τον τρόπο στην πολύ σημαντική παράμετρο που λέγεται οικονομία του τόπου, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας ώστε να επιστρέψουμε την καθημερινότητα και στην κανονικότητα.
 
«Ευχή όλων μας είναι σίγουρα το 2021 να είναι η χρονιά στην οποία ακριβώς να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτές τις δύο παραμέτρους, δηλαδή να δώσουμε και ασφάλεια υγείας στον κόσμο αλλά βεβαίως να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και συνθήκες καλής οικονομικής ανάπτυξης», κατέληξε.
 
Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, αφού είπε χαριτολογώντας πως και η ΕΔΕΚ προσπαθεί να εμβολιάσει τον κρατικό προϋπολογισμό, σημείωσε πως «τα εμβόλια για να είναι αποδοτικά πρέπει να γίνουν με τη σωστή διαδικασία, να είναι σωστά εμβόλια για να μπορούν ακριβώς να προλάβουν τα χειρότερα».
 
Παρατήρησε την ίδια ώρα πως «πρέπει να πω ότι δυστυχώς ο εμβολιασμός θα καθυστερήσει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα γιατί θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να τονίσουμε ότι η κοινωνική και η οικονομική στήριξη από πλευράς του κράτους προς όλους όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία πρέπει να θεωρείται δεδομένη».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση