Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κοντά στο «ναι» η ΕΔΕΚ για υπερψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού

  28/12/2020 14:01
Κοντά στο «ναι» η ΕΔΕΚ για υπερψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού

Κοντά στο «ναι» η ΕΔΕΚ για υπερψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού

  28/12/2020 14:01
Πολύ κοντά σε μια θετική κατάληξη αναφορικά με τις θέσεις της ΕΔΕΚ για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό δήλωσαν ότι βρίσκονται ο Πρόεδρος του κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.
 
Ο κ. Σιζόπουλος είχε σήμερα νέα συνάντηση με τον Νίκο Νουρή με αντικείμενο τα αιτήματα της ΕΔΕΚ στους τομείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΣ.
 
«Επειδή έμειναν κάποια θέματα για διευκρίνιση από τη προηγούμενη συνάντηση, σήμερα είχαμε τη ευκαιρία να τα συζητήσουμε και να τα διευκρινίσουμε και προκαταβολικά να πω ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά σε μια τελική κατάληξη σε θέματα που αφορούν αρμοδιότητες του Υπουργείου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σιζόπουλος.
 
Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Νουρής είπε πως συνεχίστηκε η συζήτηση κατά την οποία δόθηκαν κάποιες διευκρινίσεις σε όσα είχαμε συζητήσει την προηγούμενη βδομάδα.
 
«Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από πλευράς ΕΔΕΚ κινούνται σε ένα σωστό δρόμο όσον αφορά κυρίως το θέμα της κοινωνικής πολιτικής και όχι μόνον και ως εκ τούτου έτσι τις αντιμετωπίζουμε, Οι οιωνοί, όπως ακούσατε, είναι καλοί και θεωρώ και ευελπιστώ θα έχουμε μια θετική κατάληξη με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως το σύνολο των προτάσεων που κατέθεσε η ΕΔΕΚ «δεν είναι προτάσεις οι οποίες επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό σε σημείο που να κινδυνεύει με έναν οικονομικό εκτροχιασμό».

Εξήγησε ότι πρόκειται για προτάσεις οι οποίες περισσότερο προσφέρουν κοινωνική και οικονομική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες στην περίπτωση του ΥΠΕΣ σχετίζονται περισσότερο με στεγαστική πολιτική και κατά κύριο λόγο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε συμπατριώτες μας που προέρχονται είτε από δυσπραγούσες περιοχές που είτε από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για να αποκτήσουν τη δική τους στέγη.
 
«Και προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε και νομίζω βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στο να οριστικοποιήσουμε μια θετική κατάληξη», κατέληξε.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας