Η ορμή του Οδυσσέα, η εμμονή του Νικόλα και η Κυβέρνηση... step by step

Κάθε μέρα που περνάει, με το ζήτημα των εξουσιών και παύσης του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, να παραμένει ανοικτό, και με το ΔΗΚΟ, σύμφωνα με το Προεδρικό να παραμένει εμμονικά προσκολλημένο στην απαίτηση να του δοθούν όλοι οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων, επιβεβαιώνεται πως η ρήξη πλέον είναι οριστική και τίποτα δεν φαντάζει ικανό να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δείχνει ξανά τις... εμμονές του Νικόλα η Κυβέρνηση-Συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος
 
Την ίδια ώρα μάλιστα που ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής παραμένει σιωπηλός, σε ότι αφορά την ουσία του ζητήματος, δηλαδή στην αίτηση του για να του παραδοθούν αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων, το ΔΗΚΟ επιμένει. Και επιμένει με ένα τρόπο που ίσως να επιβεβαιώνει αυτό που το Προεδρικό του καταλογίζει, δηλαδή την εμμονή.

Μόνο μια ματιά να ρίξει κάποιος στις αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του προέδρου του κόμματος, θα καταλάβει πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος, έχει παραμερίσει όλα τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και ασχολείται αποκλειστικά με το ζήτημα των φακέλων.

Έχει μετατρέψει δηλαδή, με την ανοχή του Γενικού Ελεγκτή, ένα πολιτειακό ζήτημα που έχει να κάνει με τη διαφωνία μεταξύ δύο ανεξάρτητων θεσμών, σε μείζων πολιτικό, διακινδυνεύοντας ακόμα και αυτή την ψήφιση του προϋπολογισμού, θυσιάζοντας παράλληλα τον παραδοσιακό ρόλο του ρυθμιστή που κατείχε για δεκαετίες, με τον κίνδυνο μάλιστα, μετά τις βουλευτικές εκλογές, ένας τέτοιος ρόλος να αναληφθεί από τον άσπονδο εχθρό του, τον Μάριο Κάρογιαν.

Επιπρόσθετα, με τη στάση του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος προκαταλαμβάνει ότι η ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή που διορίστηκε για το θέμα των πολιτογραφήσεων, δεν θα κάνει ορθά τη δουλειά της, αφού «ο μόνος ικανός και αδιάφθορος» σε ολόκληρη την Κύπρο, ακούει στο όνομα Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πείσμα, οι εμμονές και ο... αδιάφθορος Νικόλας-Έκπληξη και οργή Αναστασιάδη

Σε ότι αφορά τον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή, και για χάριν συζήτησης, ας ληφθεί ως αδιαμφησβήτητο γεγονός, ότι είχε κάθε δικαίωμα να ζητήσει τους φακέλους και στη συνέχεια να διαφωνήσει με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για μη παράδοση τους. Για αυτό όμως, το οποίο ελέγχεται, τουλάχιστον ενώπιον της κοινής γνώμης, είναι για την ανακοίνωση που εξέδωσε από κοινού με τον Γιώργου Σαββίδη, στην οποία αποδεχόταν λίγο πολύ πως ο Εισαγγελέας της Δημοκρατίας είχε διαφορετική άποψη, την οποία σημείωνε πως θα κάνει σεβαστή.

Αντί τούτου, κι ενώ όλα έδειχναν πως η κρίση εκτονώθηκε, επέστρεψε με φόρα και ορμή, δημοσιεύοντας μια δεύτερη έκθεση για τις πολιτογραφήσεις στελεχών δύο ξένων εταιριών που πραγματοποίησαν επενδύσεις μαμούθ στον τόπο μας. Και μάλιστα έχοντας ενώπιον του, μόνο ένα μέρος των στοιχείων που θα χρειαζόταν να κατέχει για να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα, πράγμα που και ο ίδιος παραδέχεται στην έκθεση του.

Από εκείνη την ημέρα, την ημέρα της δημοσιοποίησης της δεύτερης έκθεσης του δηλαδή, τα πράγματα έδειχναν να εκτρέπονται. Ο Γενικός Ελεγκτής, είχε πλέον μετατραπεί σε κόκκινο πανί για το Προεδρικό και η διαδικασία αποδόμησης του ξεκίνησε.
Η ρητορική και η επικοινωνιακή τακτική που επιλέγει το Προεδρικό σε αυτή την υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Ενώ η απόφαση για προσφυγή μέσω του Γενικού Εισαγγελέα στο Ανώτατο είναι προειλημμένη, η Κυβέρνηση γνωρίζει πως έχει ιδιαίτερη σημασία, αυτό να συμβεί την κατάλληλη χρονική στιγμή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η τετρασέλιδη επιστολή αντεπίθεσης Αναστασιάδη σε Νικόλα-«Όση λάσπη και να ρίξετε, δεν θα με πλήξετε»

Τέτοια φαντάζει να είναι η στιγμή μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης του προϋπολογισμού από τη Βουλή. Κι αυτό, διότι στην παρούσα φάση, αυτό που προέχει είναι μετά από τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο προϋπολογισμός να υπερψηφιστεί με κάθε κόστος, ώστε ο πολιτικός εκβιασμός του Νικόλα Παπαδόπουλου να μην υφίσταται πια. Ακολούθως, κι αφού διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα του κράτους, κυρίως με τα απαιτούμενα κονδύλια για την πανδημία, τους μισθούς, τις συντάξεις και τα έργα ανάπτυξης, η Κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει το μεγάλο κεφάλαιο του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και να περάσει στην αντεπίθεση.

Αν και από πλευράς Κυβέρνησης, αλλά και Νομικής Υπηρεσίας, τηρούν σιγή ιχθύος για το συγκεκριμένο ζήτημα, με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, δίνουν την εντύπωση πως αργά ή γρήγορα οι εξελίξεις με το αίτημα παύσης του κ. Μιχαηλίδη θα τρέξουν. Χωρίς να αποκλείεται μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα, πέραν του αιτήματος παύσης να διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες.

«Πρέπει να γίνει γενικά αντιληπτό ότι η επίκληση του όρου «διαφάνεια», δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπει πράξεις που προκαλούν ζημία σε διαδικασίες που απώτερο σκοπό έχουν την τιμωρία ενόχων, ή να ισοδυναμεί με παρέμβαση, ή με επηρεασμό της οποιασδήποτε έρευνας. Τέτοιες ενέργειες, πέραν του ότι δυνατόν να αποτελούν ποινικό αδίκημα, τελικά θα μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα σε υπόπτους διάπραξης ποινικών αδικημάτων να αποφύγουν την τιμωρία», σημειώνει στην ανακοίνωση ημερομηνίας 18 Δεκεμβρίου που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, αφήνοντας ορθάνοικτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης με τις πράξεις του, δηλαδή τη δημοσιοποίηση του δεύτερου πορίσματος, ενδεχομένως να προκάλεσε ζημιά ή επηρέασε την έρευνα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.
 
ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα το πόρισμα Καλογήρου-Νέα καρφιά Προέδρου σε ΔΗΚΟ και Ελεγκτή

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση