Ξεκινά επαφές με Αβέρωφ, Πετρίδη και Ζέτα ο Σιζόπουλος-Ασκήσεις επί χάρτου στο ΥΠΟΙΚ

Με βασικό στόχο τον εμπλουτισμό του νέου αναθεωρημένου προϋπολογισμού ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έχει σήμερα σειρά επαφών κυρίως με Υπουργούς, στις αρμοδιότητες των οποίων περιλαμβάνονται κάποιες από τις προτάσεις που το κόμμα έχει καταθέσει ώστε να αναθεωρήσει αυτό την στάση του υπέρ του προϋπολογισμού.
 
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι βλέπει διαδοχικά το πρωί τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τον ΥΠΟΙΚ και τον ΥΠΕΣ. Υπάρχουν προτεραιότητες, είπε, και όχι εκβιασμοί και η κατάληξη εξαρτάται από την κυβέρνηση.
 
Η συνάντηση μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Μαρίνου Σιζόπουλου ξεκίνησε στις 9 και 30 το πρώι. 

 
Ερωτηθείς εάν από οι σημερινές επαφές είναι «κλειδί» για να αποφασίσουν πριν τα Χριστούγεννα ή θα το αφήσουν για μετά τις γιορτές, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι εξαρτάται από την πλευρά της κυβέρνησης. «Εμείς είμαστε έτοιμοι το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Φυσικά, εξαρτάται και από τον βαθμό της ανταπόκρισης που θα συναντήσουμε».
 
Στην ερώτηση εάν θέλει 100% ανταπόκριση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δεν υπάρχουν εκβιασμοί ή κόκκινες γραμμές, «υπάρχουν όμως προτεραιότητες. Οι προτάσεις μας καλύπτουν τρεις διαφορετικούς τομείς. Είναι προτάσεις θεσμικών και κοινωνικών αλλαγών, που δεν επιφέρουν κανένα κόστος στον προϋπολογισμό. Είναι προτάσεις, οι οποίες θα φέρουν έσοδα στο κράτος. Και προτάσεις που προβλέπουν έξοδα, σε πολύ μικρό βαθμό όμως, δεν θέλουν σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του προϋπολογισμού ή τον εκτροχιασμό του».
 
Ερωτηθείς ποιες από αυτές τις προτάσεις είναι προτεραιότητα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι «έχουμε τις προτεραιότητές μας, εξαρτάται και από την συζήτηση που θα έχουμε». Γι αυτό και αποφεύγει, ανέφερε, να δημοσιοποιήσει με λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή τις προτάσεις.  Θα το δούμε στην πορεία, ανάλογα με την ανταπόκριση και την εξέλιξη των συζητήσεων, κατέληξε.

Σημειώνεται ότι οι ψήφοι της ΕΔΕΚ  στη Βουλή σε μια ενδεχόμενη ψήφιση για τον Προϋπολογισμό 2021, θεωρούνται καθοριστικοί αφού τυχόν θετική στάση από μέρους του κόμματος, θα οδηγήσουν στην έγκριση του, με βάση τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί.
 
Πυρετώδεις προετοιμασίες στο ΥΠΟΙΚ
Με στόχο να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εντός της τρέχουσας εβδομάδας, συνεχίζονται από τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Εισήσεων, η συζήτηση των αλλαγών στις οποίες θα προβούν επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, ο οποίος καταψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από την Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Πιο συγκεκριμένα, η τεχνοκρατική ομάδα του Υπουργείου Οικονομικών, βρίσκεται στο στάδιο των σχεδιασμών σε σχέση με τους τομείς του προϋπολογισμού επί των οποίων θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις.
 
Μετά την ολοκλήρωση την τρέχουσα εβδομάδα των αλλαγών, ο κρατικός προϋπολογισμός θα σταλεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση