Προτεραιότητα στον προϋπολογισμό, αφήνει στο περιθώριο τον Οδυσσέα η Κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί αυτή τη στιγμή, υπέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, αναφορικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης, όπως αυτή εκδηλώθηκε μέσω δημοσιογραφικών πληροφοριών, να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας του να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να ζητήσει την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. 

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Κούσιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασχολείται με το θέμα του προϋπολογισμού, ο οποίος όπως επανέλαβε πως εάν δεν εγκριθεί, «θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα». Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει αποφασίσει πως θα προχωρήσει με το θέμα του Γενικού Ελεγκτή λέγοντας πως «όταν ληφθούν αποφάσεις θα ανακοινωθούν. Αυτή τη στιγμή δεν απασχολείται ο Πρόεδρος με τέτοιο θέμα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετρά τα όπλα στη φαρέτρα της η Κυβέρνηση και πρόσω ολοταχώς για παύση Ελεγκτή

Κληθείς να πει εάν το θέμα του Γενικού Ελεγκτή, δεν απασχολεί πλέον την Κυβέρνηση, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως την απασχολούν κάποιες συμπεριφορές του που, «κατά τη δική μας εκτίμηση δεν είναι στα συνταγματικά πλαίσια και στα όρια που θέτουν οι σχετικές νομοθεσίες». 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ότι ο Γενικός Ελεγκτής προετοιμάζεται «με νομικούς συμβούλους για να δώσει τη μάχη και να αντιμετωπίζει την Κυβέρνηση. Είναι εμείς που προκαλούμε; Εμείς δεν έχουμε τοποθετηθεί, γιατί η Ελεγκτική Υπηρεσία προειδοποιεί πως ετοιμάζεται νομικά;». 

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Κούσιος υπέδειξε πως «εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση αποφασίσουν να πάνε στο Ανώτατο Δικαστήριο για παύση κάποιου, αυτό δεν θα είναι παύση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Θα είναι παύση του Γενικού Ελεγκτή. Διερωτώμαι γιατί αντιδρά, εκείνος που λέει πως προετοιμαζόμαστε στην Ελεγκτική Υπηρεσία; Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα παραμείνει, οποιοσδήποτε κι αν είναι Γενικός Ελεγκτής. Δεν αντιλαμβάνομαι πως ένα θέμα, που θα έπρεπε να απασχολεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εάν προκύψει, δίνει έναυσμα στον εκπρόσωπο της Ελεγκτικής να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Είναι εκπρόσωπος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη τελικά, ή της Ελεγκτικής Υπηρεσία. Αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κ. Πετρίδης: Η στάση Οδυσσέα καταδεικνύει την πολιτική σύμπλευση του με το ΔΗΚΟ

Επανέλαβε δε ότι η Κυβέρνηση θεωρεί πως υπάρχει εργαλειοποίηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από πολιτικά κόμματα. «Με αφορμή τον Γενικό Ελεγκτή και πέντε φακέλους, καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός. Δεν επιρρίπτω ευθύνες σε αυτό το θέμα στον Γενικό Ελεγκτή. Όμως, συνεχώς εργαλειοποιείται από το ΔΗΚΟ και άλλα κόμματα κάποιες φορές και αυτό έχει σοβαρές συνέπειες». 

Υπέδειξε ακόμα πως, «ειδικά το ΔΗΚΟ και ο Γενικός Ελεγκτής θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί, λόγω του ιστορικού που ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει. Σε πολλές περιπτώσεις πολιτικοποιείται έντονα ο Γενικός Ελεγκτής. Να σας θυμίσω, ότι απάντησε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, για ανακοίνωση που έβγαλε για το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ. Είχε λόγο να παρέμβει;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ουδέν σχόλιο από Ελεγκτική Υπηρεσία για προϋπολογισμό και ΔΗΚΟ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα