Κατηγόρησε την Ελλάδα στην Μέρκελ ο Ερντογάν-Θέλει να ανοίξει νέα σελίδα με την Ε.Ε.

Νέα σελίδα θέλει να ανοίξει η Τουρκία στις ευρωτουρκικές σχέσεις, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την Άγκελα Μέρκελ ο Τούρκος Πρόεδρος της ανέφερε ότι η Τουρκία θέλει να ανοίξει μια καινούρια σελίδα στις σχέσεις της με την ΕΕ και ευχαρίστησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο για την εποικοδομητική της συμβολή. Συζήτησαν τις πτυχές που θα αναπτύξουν τις σχέσεις των δύο χωρών και αξιολόγησαν τις ευρωτουρκικές σχέσεις τη νέα περίοδο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δίνει σημασία στην αναφορά σε θετική ατζέντα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τη συμβολή των συνετών, όπως ανέφερε, ηγετών, ενώ από την άλλη είπε ότι εκείνοι που προσπάθησαν να προκαλέσουν κρίση στις ευρωτουρκικές σχέσεις θα προκαλέσουν κρίση στο παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε για θετική ατζέντα και για αμοιβαίο όφελος. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι παρόλο που η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, η ελληνική πλευρά απέφυγε τις συνομιλίες επικαλούμενη νέες δικαιολογίες. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να επιδεικνύει καλή πρόθεση και εποικοδομητική στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι με την «φυλάκιση» των ευρωτουρκικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια στα στενά συμφέροντα μερικών χωρών υπήρξε απώλεια χρόνου και πρόσθεσε ότι το κλειδί της θετικής ατζέντας που αναφέρθηκε πιο έντονα στις τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ είναι είναι η επικαιροποίηση της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου 2016 για το μεταναστευτικό. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα