Απαρίθμησε τα έργα που επηρεάζονται από την καταψήφιση του προϋπολογισμού ο Καρούσος

Η καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 είναι «απογοητευτική, καθώς τίθενται σε παύση σημαντικά έργα υποδομής για την Υγεία αλλά και για την ποιότητα ζωής των πολιτών», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο οποίος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δουν το ευρύ καλό και να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές σκοπιμότητες.
 
«Δυστυχώς, εν μέσω των συνεπειών που επέφερε η πανδημία, η μη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι «με δωδεκατημόρια και χωρίς προϋπολογισμό αδυνατούμε να υπογράψουμε συμβάσεις για την έναρξη νέων πολύ σημαντικών προγραμματισμένων και νέων αναπτυξιακών έργων, που εμπεριέχονται στον προϋπολογισμό του 2021» και «συγκεκριμένα αδυνατούμε να προχωρήσουμε στην υπογραφή ή και στην προκήρυξη ώριμων έργων».
 
«Τον Ιανουάριο δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με έργα που αφορούν το Υπουργείο Υγείας, όπως η υπογραφή για την κατασκευή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στην Πάφο για το οποίο έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την ανέγερση νέων θαλάμων νοσηλείας στο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας (Νοσοκομείο Αθαλάσσας)», είπε.
 
Ο κ. Καρούσος σημείωσε ότι «τον Ιανουάριο δεν θα μπορέσουμε να υπογράψουμε το συμβόλαιο για τη βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στην Ορμήδεια, ούτε θα μπορέσουμε να προκηρύξουμε το έργο βελτίωσης του δρόμου Δερύνειας-Σωτήρας, αλλά ούτε και για την ανάπλαση της λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι».
 
«Τα χέρια μας παραμένουν δεμένα και για ένα σημαντικό έργο για την μεταρρύθμιση του δικαστικού μας συστήματος, την προκήρυξη της μετατροπής του κτιρίου ΑΣΤΡΑ για τις ανάγκες του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας», είπε.
 
Ανέφερε ότι «στον προγραμματισμό μας ακόμη για τον Ιανουάριο είναι και η υπογραφή για την κατασκευή του δρόμου Πόλης-Πάφου, που δυστυχώς η υλοποίηση του παραμένει αβέβαιη».
 
«Τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τις προγραμματισμένες υπογραφές για τους κυματοθραύστες στη Χλώρακα, την Ορόκλινη και τα Περβόλια. Δυστυχώς δεν θα προχωρήσουμε με την προκήρυξη της κατασκευής του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας, αλλά ούτε με τη λεωφόρο Τσερίου στο Δήμο Τσερίου», επεσήμανε.
 
Ο κ. Καρούσος ανέφερε, επίσης, ότι όλα αυτά «είναι έργα τα οποία είναι ώριμα, και με την υπογραφή τους και την έναρξή τους θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία».
 
«Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που οφείλουμε να καταβάλουμε όλοι για αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο τόπος μας, καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δουν το ευρύ καλό και να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές σκοπιμότητες που θα μας οδηγήσουν σε περαιτέρω περιπέτειες. Εγκρίνοντας τον προϋπολογισμό, εγκρίνετε τόσο την ανάπτυξη του τόπου όσο και την ποιότητα ζωής των συμπατριωτών μας», σημείωσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα