Επιστολή Νικόλα στον Αναστασιάδη, επιμένει στο ίδιο τροπάρι του Ελεγκτή

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία επιμένει να του ζητά να δώσει εντολή για να παραδοθούν αντίγραφα όλων των φακέλων πολιτογραφήσεων στον Γενικό Ελεγκτή, απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. 
 
Στην επιστολή, η οποία στάληκε χθες, στον απόηχο της καταψήφισης του προϋπολογισμού από τη Βουλή, ο Νικόλας Παπαδόπουλος καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην επιμείνει στην επιβάρυνση των Κυπρίων, όπως σημειώνει. «Δική σας η απόφαση, δική σας και η ευθύνη. Ευελπιστούμε ότι, έστω και τώρα, θα ανταποκριθείτε θετικά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και φτου ξανά από την αρχή η Οδύσσεια του προϋπολογισμού... Ασήκωτες ευθύνες
 
Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του Νικόλα Παπαδόπουλου
Στις 15 Οκτωβρίου 2020, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να θέσει ως όρο, για υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κάθαρση, ζητώντας την παραχώρηση, από την Κυβέρνηση, στην Ελεγκτική Υπηρεσία, αντιγράφων όλων των φακέλων των πολιτογραφήσεων.
 
Στους δύο και πλέον μήνες που μεσολάβησαν έκτοτε, εξηγήσαμε κατ’ επανάληψη ότι η διαφάνεια και ο έλεγχος αποτελούν αυτονόητη απαίτηση της συντριπτικής πλειονότητας της κυπριακής κοινωνίας. Παράλληλα, τονίσαμε πως θα ήταν αντιφατικό να εμπιστευτούμε τα χρήματα των φορολογουμένων σε μια κυβέρνηση, η οποία βαρύνεται από αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, για το οποίο η χώρα μας έχει καταγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία αποδεδειγμένα αποτρέπει, δυστυχώς, τον έλεγχο και κρύβει τα σχετικά στοιχεία από την αρμόδια και εντεταλμένη υπηρεσία του κράτους.
 
Δυστυχώς, η κυβέρνηση, όχι μόνο αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε αυτό το απλό και σαφές αίτημα της κοινωνίας, αλλά, αντίθετα, προκάλεσε την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού οδηγώντας τη χώρα σε κρίση.
 
Εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, σας ζητώ να πράξετε το αυτονόητο: Να δώσετε    άμεσα    την   εντολή   να   παραδοθούν    αντίγραφα   όλων    των      φακέλων πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Να μην επιμείνετε στην επιβάρυνση των Κυπρίων πολιτών από μια κρίση, που δεν έπρεπε να έχετε προκαλέσει. Δική σας η απόφαση, δική σας και η ευθύνη. 
 
Ευελπιστούμε ότι, έστω και τώρα, θα ανταποκριθείτε θετικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάνει πρεμιέρα στις επαφές με Σιζόπουλο ο Αναστασιάδης-Στόχος η εκτόνωση της κρίσης
 
Η απάντηση του Προέδρου
Μέσω της γραπτής δήλωσης που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντά εμμέσως στον Νικόλα Παπαδόπουλο. Ειδικότερα, σημειώνει πως η στάση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ακατανόητη και επιχειρεί εκβιαστικά να υποκαταστήσει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να εξουδετερώσει άλλους ανεξάρτητους θεσμούς.

«Η σημερινή συμπεριφορά του Δημοκρατικού Κόμματος, ούτε τον προφασιζόμενο στόχο εξυπηρετεί, ούτε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα μίας κοινωνίας που κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που σήμερα βιώνουμε, έχει την απόλυτη ανάγκη στήριξης της πολιτείας».

Αναφέρει ότι «η μη ψήφιση του προϋπολογισμού, δεν είναι την κυβέρνηση που   τιμωρεί, είναι τις επιχειρήσεις  που σήμερα κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν,  όσους λόγω των οδυνηρών μέτρων κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, τις ευάλωτες ομάδες που έχουν ανάγκη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και  τους χαμηλοσυνταξιούχους .Τιμωρούν όσους έχουν ανάγκη ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας, τιμωρούν όσους αναμένουν με αγωνία τον εμβολιασμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση  δεν θα επιτρέψει οι πολίτες να πληρώσουν το κόστος από τους εκβιασμούς ενός κόμματος. Τις επόμενες των ημερών θα συνεχίσουμε τον δημιουργικό διάλογο με τις υπόλοιπες των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου το συντομότερο να πετύχουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού», καταλήγει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οργίλη αντίδραση Αναστασιάδη, στήνει στον τοίχο το ΔΗΚΟ-«Αυτούς τιμωρεί...»

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι