Κάνει πρεμιέρα στις επαφές με Σιζόπουλο ο Αναστασιάδης-Στόχος η εκτόνωση της κρίσης

Ένας κρίσιμος γύρος διαβουλεύσεων με στόχο την έξοδο όσο το δυνατό συντομότερο από την κρίση που δημιούργησε η χθεσινή απόφαση της Βουλής για καταψήφιση του προϋπολογισμού, ξεκινά σήμερα με μια σειρά συναντήσεων μεταξύ κομμάτων ή μεταξύ κομμάτων και κυβέρνησης. 
 
Προς αυτή τη κατεύθυνση έχει ήδη προγραμματιστεί από την περασμένη Τετάρτη η συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ. Την συγκεκριμένη συνάντηση την ζήτησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 30. Ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την ετοιμότητα του «να ακούσουμε τι έχει να πει το κυβερνών κόμμα και αναλόγως θα τοποθετηθούμε». 
 
Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεκινά κύκλο επαφών με εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς, που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ρυθμιστή εντός της Βουλής. Ήδη την περασμένη Τετάρτη, είδε την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης, ενώ σήμερα στις 11 και 45 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο. Ανάλογη συνάντηση αναμένεται να έχει και με τον Γιώργο Λιλλήκα. 
 
Πριν από τη συνάντηση, ο Μαρίνος Σιζόπουλος θα έχει ενώπιον του και τις θέσεις της υπόλοιπης ηγεσίας του κόμματός του, αφού σήμερα το πρωί συνέρχεται η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος, η οποία θα προβεί  σε ανασκόπηση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται, θα καθορίσει τις δράσεις του κόμματος καθώς και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν με στόχο την ενίσχυση του δικτύου προστασίας των πολιτών μέσα από κοινωνικές δράσεις που θα πρέπει να περιληφθούν σε έναν νέο αναθεωρημένο προϋπολογισμό για να τύχει της έγκρισης του κοινοβουλίου.
 
Σημειώνεται ότι από τις επαφές, τόσο της Κυβέρνησης όσο και του Δημοκρατικού Συναγερμού, θα απουσιάζει το ΔΗΚΟ, με το οποίο έχει αποκοπεί κάθε γέφυρα επικοινωνίας, λόγω της στάσης του στο θέμα του προϋπολογισμού. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και φτου ξανά από την αρχή η Οδύσσεια του προϋπολογισμού... Ασήκωτες ευθύνες
 
Εξάλλου χθες στην γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει πως κατανοεί απόλυτα και σέβεται τις θέσεις των κομμάτων που καταψήφισαν λόγω διαφορετικών απόψεων, ωστόσο υπέδειξε πως δεν κατανοεί είναι την αρνητική ψήφο του ΔΗΚΟ, το οποίο είπε, επιχειρεί εκβιαστικά να υποκαταστήσει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να εξουδετερώσει άλλους ανεξάρτητους θεσμούς».
 
«Η σημερινή συμπεριφορά του Δημοκρατικού Κόμματος, ούτε τον προφασιζόμενο στόχο εξυπηρετεί, ούτε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα μίας κοινωνίας που κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που σήμερα βιώνουμε, έχει την απόλυτη ανάγκη στήριξης της πολιτείας».

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση  δεν θα επιτρέψει οι πολίτες να πληρώσουν το κόστος από τους εκβιασμούς ενός κόμματος.Τις επόμενες των ημερών θα συνεχίσουμε τον δημιουργικό διάλογο με τις υπόλοιπες των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου το συντομότερο να πετύχουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος, πώς στήθηκε η ενέδρα
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές