Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

LIVE: Τινάχθηκε στον αέρα ο προϋπολογισμός, σε νέες περιπέτειες η Κύπρος

  17/12/2020 14:35
LIVE: Τινάχθηκε στον αέρα ο προϋπολογισμός, σε νέες περιπέτειες η Κύπρος

LIVE: Τινάχθηκε στον αέρα ο προϋπολογισμός, σε νέες περιπέτειες η Κύπρος

  17/12/2020 14:35

Μία ιστορική, όπως αναμένεται να εξελιχθεί, Ολομέλεια της Βουλής, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις δύο και 30 το μεσημέρι, αφού όπως όλα δείχνουν, η απαραίτητη συναίνεση δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί και πλέον ο προϋπολογισμός για το 2021, οδηγείται σε καταψήφιση.

Σημειώνεται ότι η πιθανή καταψήφιση του προϋπολογισμού, θα είναι η πρώτη στην 60χρονη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και αναμένεται να δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων, που παρόμοια τους δεν κλήθηκε να διαχειριστεί καμία Κυβέρνηση στο παρελθόν.

Αν και τα τελευταία 24ωρα έγιναν μαραθώνιες διαβουλεύσεις, παζάρια και μεγάλη προσπάθεια για υιοθέτηση απαιτήσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως εκτίμησε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού νωρίτερα, ο προϋπολογισμός δεν αναμένεται να λάβει την έγκριση της Βουλής. 

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα ενώπιο της Ολομέλειας, αναμένεται να τοποθετηθούν εκπρόσωποι των κομμάτων, ενώ θα ακολουθήσει η ψήφιση των τροπολογιών και τέλος η ψήφιση του προϋπολογισμού. 

Μάλιστα στην ημερήσια διάταξη, εντάχθηκε τελευταίο το θέμα για απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξουσιοδοτεί τη διενέργεια δαπάνης από τον λογαριασμό του Πάγιου Ταμείου για την χρήση του μηνός Ιανουαρίου 2021, σε περίπτωση  μη ψήφισης του προϋπολογισμού  για το οικονομικό έτος 2021.

Live ενημέρωση 

Δείτε live την εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ EΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας