Έντονος ο Αβέρωφ-«Ξέρω όσο κανένας άλλος τον Ελεγκτή, να πάει αύριο στο Ανώτατο»

Ανέβασε τους τόνους ενώπιον της Βουλής ο πρόεδρος του κυβερνών κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αφού κήρυξε ανακωχή και δήλωσε πως από αύριο σταματά τις αντιανακοινώσεις στις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης και τα πολεμικά ανακοινωθέν, κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να προσφύγει στο Ανώτατο, προαναγγέλλοντας πως εάν κερδίσει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και η Κυβέρνηση δεν το σεβαστεί, τότε θα σταματήσει να υπερασπίζεται την Κυβέρνηση Αναστασιάδη.  
 
Στην ομιλία του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ήταν έντονος και κάθετος, υποδεικνύοντας τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, πως η προθεσμία των τριάντα ημερών για προσφυγή στο Ανώτατο δεν έχει περάσει, καλώντας τον αύριο το πρωί να αποταθεί στο Δικαστήριο για το ζήτημα των πολιτογραφήσεων, ώστε να δοθεί τέλος στην κόντρα με την Κυβέρνηση.
 
«Όποια και να είναι η απόφαση του Ανωτάτου θα είναι απόλυτα σεβαστή. Αν το Ανώτατο πει να δοθούν οι φάκελοι και η Κυβέρνηση μου αρνηθεί θα είμαι ο πρώτος μαζί σας και να ζητώ να παραδοθούν και να πάψω να στηρίζω την Κυβέρνηση».
 
Συνεχίζοντας ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε, «αν το Ανώτατο πει να μην δοθούν τα στοιχεία, να λήξει αυτό το ζήτημα. Μέρα νύχτα ζούμε αυτό το αδιέξοδο. Οι ανεξάρτητοι θεσμοί δεν είναι για να δημιουργούν αδιέξοδα, αλλά για να δίδουν λύσεις στα αδιέξοδα. Το Ανώτατο να δώσει την ετυμηγορία του.
 
Επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέφερε πως αναγνωρίζει τον ρόλο του Γενικού Ελεγκτή, ωστόσο υπέδειξε πως δεν μπορεί να γίνεται η αιτία που το κράτος θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά μετά από το 2013, εάν καταψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός. 
 
«Θέλω από αυτό το βήμα να κάνω μια έκκληση και παράκληση προς τον Γενικό Ελεγκτή. Ένα άνθρωπο που τον γνωρίζω όσο κανένας άλλος. Ένα άνθρωπο που δεν αμφισβήτησα και δεν αμφισβητώ την τιμιότητα του. Ένας άνθρωπος που από την ημέρα που είναι Ελεγκτής σωστά δεν έκανε καμία διάκριση. Δεν μπορεί όμως ένας Γενικός Ελεγκτής ο οποίος ο ρόλος και η αποστολή του να προστατεύει το κράτος και τα δημόσια ταμεία από διασπάθιση να γίνεται ίσως η αιτία που αυτό το κράτος θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά μετά από το 2013. Γιατί η καταψήφιση του προϋπολογισμού θα συνεπάγεται τεράστιο κόστος για την οικονομία και τον τόπο».
 
Την ίδια ώρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κάλεσε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να εισέλθουν αύριο σε διάλογο, πριν από την Πέμπτη, ώστε να μην καταψηφιστεί ο κρατικός προυπολογισμός, ενώ τόνισε πως πρέπει να βρεθεί λύση.
 
«Είμαστε καταδικασμένοι να βρούμε λύση. Κι αν τελικά την Πέμπτη που έτσι φαίνεται δυστυχώς τα πράγματα να δείχνουν, θα καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός από ε/κ ψήφους. Την Παρασκευή προσωπικά, θα χτυπήσω την πόρτα σου Άντρο. Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά, θα πάω στον Νικόλα και σε όλα τα κόμματα. Πρέπει να βρούμε λύση για τον τόπο μας. Να αφήσουμε κατά μέρος εγωισμούς, να πούμε mea culpa, να σπάσουμε πάγους. Πρέπει να βρούμε λύσεις».

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ