Παρουσίασε τους 20 υποψήφιους βουλευτές στην Επαρχία Λευκωσίας η ΕΔΕΚ

Τους 20 βουλευτές της στην Επαρχία Λευκωσίας παρουσίασε σήμερα η ΕΔΕΚ, η οποία όπως είναι γνωστό συμπορεύεται με τη Συμμαχία Πολιτών στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

«Σε μια περίοδο ασύμμετρων απειλών από την κατοχική Τουρκία σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της θαλάσσιας και της εδαφικής της ακεραιότητας, έχω την τιμή και την χαρά να παρουσιάσω σήμερα τους υποψηφίους του συνδυασμού συμπόρευσης της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και άλλων δυνάμεων για την εκλογική περιφέρεια της Λευκωσίας», δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.  

«Της μοναδικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που παραμένει μοιρασμένη από τον βάρβαρο κατακτητή.  Της επαρχίας που γέννησε τους Κοκκινοσκούφιδες που απελευθέρωσαν τον Πενταδάκτυλο και ματαίωσαν τα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας τη δεκαετία του 1960.  Της πόλης που οι «ομάδες Λυσσαρίδη» προασπίστηκαν με θυσίες και αίμα ηρώων για να διατηρηθεί η συνταγματική νομιμότητα της κυβέρνησης Μακαρίου.  Της γης που τα χώματά της είναι εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες ποτισμένα με το αίμα του ήρωα ποιητή Δώρου Λοΐζου», πρόσθεσε.  

«Μέχρι να κοπεί το συρματόπλεγμα της ντροπής, μέχρι οι συνέπειες της πανδημίας, οικονομικές, κοινωνικές κ.ά. τερματιστούν, μέχρι να έρθουν στο φως τα ονόματα εκείνων που αληθινά φταίνε για την κατάρρευση της οικονομίας, μέχρι να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο που μας στέρησαν, θα είμαστε εδώ. Δίπλα στον Πολίτη, για τον Πολίτη, για την Κυπριακή Δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

Τα ονόματα των 20 υποψηφίων

1. Ακάμας Βίκτωρας, Δικηγόρος

2. Γεωργίου Γιώργος, Δημοσιογράφος

3. Γεωργίου Στέλιος, Πολιτικός Μηχανικός 

4. Γιαβάση Ρένα, Πρόεδρος Γυναικείας Οργάνωσης Συμμαχίας Γυναικών και Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης

5. Δημητρίου (Μελεούνης) Δημήτρης, Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής

6. Ευσταθίου Κωστής, Βουλευτής

7. Ζάγανος Λάκης, Πρόεδρος Επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας Συμμαχίας Πολιτών

8. Θεοδώρου Μαρίνος, Οδοντίατρος, Μέλος Π.Γ. ΕΔΕΚ

9. Θωμά Χαρά, Ιδιωτικός Υπάλληλος

10. Ιωάννου Νατάσα, Δημοσιογράφος

11. Κοζάκου-Λυμπουρή Έλενα, Διδάκτωρ Αρχιτέκτονας, Ερευνήτρια, Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης ΕΔΕΚ

12. Μαλαχουρίδης Αχιλλέας, Ά Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών, Κοινοτάρχης Αλάμπρας

13. Οδυσσέως Ανδρειανή, Διακεκριμένη Ερευνήτρια-Ακαδημαϊκός, Υπεύθυνη Γραφείου Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΔΕΚ 

14. Περικλέους Έλενα, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, ‘Β Αντιπρόεδρος ΕΔΕΚ

15. Σοφοκλέους Δημήτρης, M.D. Ειδικός Ακτινολόγος

16. Χαννίδης Μάριος, Νομικός/Διευθυντής Επιχειρήσεων

17. Χρίστου Νικόλας, Οικονομολόγος

18. Χριστοδούλου Πάμπος, Συνδικαλιστής, Πρόεδρος Νεολαίας ΕΔΕΚ

19. Χριστοφίδης Σπύρος, Ανώτερος Στέλεχος CYTA, Mέλος ΕΤΕΚ

20. Χριστοφορίδης Απόστολος, Νομικός Σύμβουλος.

Τα βιογραφικά των 20 υποψηφίων

1.      Ακάμας Βίκτωρας, Δικηγόρος

«Καθήκον της Νομοθετικής εξουσίας απέναντι στην κοινωνία είναι η εξάλειψη της διαφθοράς. Στόχος και σκοπός μου η πάταξη της διαφθοράς μέσω των νομοθετικών ρυθμίσεων που απαραίτητα πρέπει να γίνουν».

Σύντομο βιογραφικό: Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 03/06/1976. Ο πατέρας του, πρώην Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας, κατάγεται από το χωριό Δορά Λεμεσού και η μητέρα του από το χωριό Τρείς Ελιές. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και έχει ακόμα τρείς αδερφές.

Το 1994 αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στη Δασούπολη, όπου κατά το έτος 1993 – 1994, διετέλεσε Πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου και Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία την περίοδο 1994 – 1996 και ακολούθως το 1996 προσλήφθηκε στην Αστυνομία Κύπρου, όπου ακολούθησε τριετή φοίτηση στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου. Υπηρέτησε σε διάφορα τμήματα της Αστυνομίας Κύπρου, όπου επί σειρά ετών παρακολούθησε δεκάδες εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις και ήταν Δικανικός Πραγματογνώμονας σε διάφορες ειδικότητες στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το 2011 αποχώρησε κατόπιν παραίτησης από τις τάξεις της Αστυνομίας και ίδρυσε δική του εταιρεία η οποία ασχολείται με Δικανικές εξετάσεις / Δικανική Εγκληματολογία.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής και μεταπτυχιακού τίτλου Νομικής στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και διατηρεί Δικηγορική Εταιρεία στη Λευκωσία, όπου κατά κύριο λόγο ασχολείται με υποθέσεις Ποινικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης έχει διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Αδειών Κύπρου, καθώς επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα των Φυλακισθέντων και Αποφυλακισθέντων.

Είναι άγαμος και κατοικεί μόνιμα στη Λευκωσία.

2.     Γεωργίου Γιώργος, Δημοσιογράφος

«Επιτέλους πρέπει να αναστραφεί η πορεία και ν’ ανθίσει η ελπίδα. Για λεύτερη πατρίδα, κοινωνικά δίκαιη, απαλλαγμένη από τη διαφθορά. Γιατί το χρωστάμε στους προηγούμενους και το οφείλουμε στους επόμενους».

Σύντομο βιογραφικό: Ο Γιώργος Φ. Γεωργίου γεννήθηκε στη Λευκωσία, το 1967 και σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το μεγάλωμα του σε ένα έντονα πολιτικοποιημένο περιβάλλον και οι συνθήκες ημικατοχής της Κύπρου από την Τουρκία, τον ώθησαν να ασχοληθεί με την κομματική ζωή της Κύπρου.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Κ.Κ.Φ. ΑΓΩΝΑΣ Αθήνας, Μέλος του Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Αθήνας, Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΟΦΝΕ, Γενικός Γραμματέας της Σ.Ν. ΕΔΕΝ, Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Νεολαίας, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του Σ.Κ. ΕΔΕΚ.

Είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και εκδότης. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο, αλλά κυρίως σε τηλεοπτικούς σταθμούς, περνώντας από όλες τις εκφάνσεις της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, (ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης, παρουσιαστής επικαιρικών εκ-πομπών και δελτίου ειδήσεων). Ως πολιτικός συντάκτης, κάλυψε πολλές από τις σημαντικές διεργασίες για το κυπριακό πρόβλημα στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Από το 2003 είναι εκδότης της ανεξάρτητης εβδομαδιαίας εφημερίδας Το Κυπριακό Ποντίκι.

Είναι νυμφευμένος με την Καρολίνα Παντελή και έχουν δύο παιδιά, τον Μάνο και τον Μιχαήλ.

3.      Γεωργίου Στέλιος, Πολιτικός Μηχανικός

“Είναι σημαντικό να συνταχθούμε με τις δυνάμεις εκείνες που αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα έναντι των πολιτών. Συμμερίζομαι το όραμα της ΕΔΕΚ για κοινωνική δικαιοσύνη, υγιή ανάπτυξη και πολιτικές με ανθρωποκεντρικό όραμα”.

Σύντομο βιογραφικό: Ο Στέλιος Γεωργίου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1981 και αποφοίτησε από το Λύκειο Ακρόπολης. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΤΙ) και συνέχισε με μεταπτυχιακό (Meng civil engineering ) στο Newcastle Upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας.

Από το 2008 εργάζεται ως Τεχνικός Διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Το 2011 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Στροβόλου και επανεκλέγηκε για δεύτερη θητεία το 2016. Η πολύχρονη ενασχόληση του με τα κοινά περιλαμβάνει τη συμμετοχή του σε συμβούλια και επιτροπές με ποικίλες δραστηριότητες.

Παραμένει ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΓΣΠ, του συμβουλίου διαχείρισης των ξενοδοχείων Sun Hall και Rodon, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Τιμίου Σταυρού Στροβόλου, του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Στροβόλου.

4.     Γιαβάση Ρένα, Πρόεδρος Γυναικείας Οργάνωσης Συμμαχίας Γυναικών και Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης

«Είναι η στιγμή να αντιδράσουμε. Διεκδικώ μια Παιδεία Ολοήμερη, σύγχρονη, δωρεάν, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Διεκδικώ την ισότιμη συνεργασία των δύο φύλων. Οι γυναίκες δεν θέλουν ειδική μεταχείριση. Θέλουν ίση μεταχείριση. Διεκδικώ ένα πραγματικό κράτος Πρόνοιας που στηρίζει, ενθαρρύνει και δίνει ευκαιρίες στις ευάλωτες ομάδες».

Σύντομο βιογραφικό: Η Ρένα Γιαβάση γεννήθηκε το 1977 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Δασουπόλεως και εν συνεχεία σπούδασε Νεοελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοικος Αγλαντζιάς με καταγωγή από την κατεχόμενη κωμόπολη Λύση. Είναι παντρεμένη με τον Κυριάκο Ορφανίδη και μητέρα δυο μικρών αγοριών. Είναι Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης, Συμμαχία Γυναικών από το 2019 και  κοινοβουλευτικός συνεργάτης του κινήματος. Διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνίας της Συμμαχίας Πολιτών και αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος. Εργάστηκε επί σειρά ετών στη δημοσιογραφία τόσο σε εφημερίδα όσο και σε ραδιόφωνο. 

5.     Δημητρίου (Μελεούνης) Δημήτρης, Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής          

«Με αίσθημα ευθύνης για ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπος μας θεωρώ ως καθήκον μου την πάταξη της διαφθοράς». 

Σύντομο βιογραφικό: Γεννήθηκε το 1959 στην κατεχόμενη Πέτρα Σολέας. Από το 1982 κατοικεί μόνιμα στη Λακατάμια.

Σπούδασε Ιταλική Γλωσσολογία σε πανεπιστήμιο της Περούτζιας στην Ιταλία, όπου εκεί ίδρυσε μαζί με άλλους συμφοιτητές του τη Φοιτητική Παράταξη < ΑΓΩΝΑΣ> Ιταλίας.

Με την επιστροφή του δίδαξε στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι μέλος του Κ. Σ. ΕΔΕΚ από το 1980 και από το 1994 μέχρι το 2006 υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας Λευκωσίας.

Από το 1988 μέχρι το 1996 ήταν συνδικαλιστής στη ΔΕΟΚ.

Το 1999 ιδρύει μαζί με άλλους συγχωριανούς του το Προσφυγικού Σωματείου ΠΕΤΡΑΣ και εκλέγεται ο 1ος Πρόεδρος του. Σήμερα είναι ο Ταμίας του.

Με την εκλογή στην Ευρωβουλή του Δρ Κυριάκου (Κούλλη) Μαυρονικόλα το 2009 τον διορίζει ως Συνεργάτη του.

Το 2014 ιδρύεται το Σωματείου «ΑΠΟΨΗΣ» και εκλέγεται Αντιπρόεδρος του.

Είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΔΗΜΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ και Προεδρεύει της Επιτροπής Υδατοπρομήθειας και Αποχετευτικού. Παράλληλα εκπροσωπεί το Δήμο Λακατάμιας ως μέλος στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.

Είναι ιδιοκτήτης του Ασφαλιστικού Γραφείου « ΜΕΛΕΟΥΝΗΣ », Γενικού Κλάδου και αντιπροσωπεύει την ATLANTIC INSURANCE & PRIME (E.MI.A.) INSURANCE.

Είναι παντρεμένος με την Άντρη Κασσιανίδου, Τραπεζικό Υπάλληλο, από την Αγία Βαρβάρα.

Έχει τρία παιδιά, τον Γιώργη, Χρήστο και την Νάσια Μελεούνη.

6.     Ευσταθίου Κωστής, Βουλευτής

«Η πείρα τα τελευταία χρόνια έχει καταδείξει ότι οι μεταλλάξεις, οι ανίερες συμμαχίες, η κοινωνική αναλγησία, αλλά και οι αποτυχημένες πολιτικές στο κυπριακό, δείχνουν ένα δρόμο. Ότι ο δρόμος της νέας πολιτικής την οποία εκφράζει η ΕΔΕΚ είναι απαραίτητος για το σήμερα, για το αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας».

Σύντομο βιογραφικό: Ο Κωστής Ευσταθίου κατάγεται από τη Λευκωσία. Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1961. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών στο Βέλγιο και στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προδιδακτορικό δίπλωμα (D.E.A.) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Ανταγωνισμού Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Είναι Δικηγόρος και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος Λατσιών (1996-2001), Δήμαρχος Λατσιών (2001-2006), Δεύτερος αντιπρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ (2012-2015), Αναπληρωτής πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ (Μάρτιος 2015-Μάιος 2017). Από τον Ιούνιο του 2016 είναι Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

7.     Ζάγανος Λάκης,   Πρόεδρος Επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας Συμμαχίας Πολιτών

«Ζούμε σε ένα κράτος της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μίζας, της παρανομίας. Παλεύω για να κάνουμε νέα αρχή και να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά. Αγωνίζομαι για μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς εγγυήσεις περιορισμούς και απαγορεύσεις».

Σύντομο βιογραφικό: Γεννήθηκε το 1967 στο Παλαιχώρι όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Δημιούργησε τη δική του εργοληπτική εταιρεία μέσω της οποίας σχεδίασε και υλοποίησε διάφορα έργα. Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών. Είναι Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας της Συμμαχίας Πολιτών.

8.     Θεοδώρου Μαρίνος, Οδοντίατρος, μέλος Πολιτικού Γραφείο Κ.Σ. ΕΔΕΚ

«Ήμουν και θα είμαι πάντα αφοσιωμένος στις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού καθώς και στους στόχους και σκοπούς του κόμματος για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία και μια ελεύθερη πατρίδα, απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις. Αυτές τις αξίες που πρεσβεύει ο Βάσος Λυσσαρίδης θα συνεχίσω να τις υπηρετώ με την ίδια αφοσίωση και πίστη και θα είναι πάντα φάρος και οδηγός μου».

Σύντομο βιογραφικό: Ο Μαρίνος Θεοδώρου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Οκτωβρίου 1972. Κατάγεται από τη Μόρφου. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Β’ στη Λεμεσό και υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά ως έφεδρος ανθυπολοχαγός. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης από όπου αποφοίτησε το 1998. Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Λευκωσία. Το 2001 και το 2006 εκλέγηκε Δημοτικός Σύμβουλος Μόρφου και διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μόρφου. Έκλέγεται μέλος της Κ.Ε. της ΕΔΕΚ από το 2002 και μέλος του Πολιτικού Γραφείου από το 2007. Το 2015 εκλέχθηκε Β’ Αντιπρόεδρος του κινήματος. Είναι Πρόεδρος της Θεματικής Υγείας της ΕΔΕΚ. Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Χριστιάνα Πηλαβά και έχει δύο παιδιά, τη Νίκη 17 ετών και το Θεόδωρο 11 ετών.

9.     Θωμά Χαρά, Ιδιωτικός Υπάλληλος     

«Θέλουμε και αγωνιζόμαστε για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην υγεία, την εργασία, την παιδεία, την κοινωνία, τη ζωή. Με ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια, ηθική, ευθιξία και δύναμη ψυχής. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε για να κάνουμε το εγώ, ΕΜΕΙΣ και να εστιάσουμε στον ΑΝΘΡΩΠΟ».

Σύντομο βιογραφικό: Η Χαρά Θωμά είναι 31 ετών, γεννήθηκε στη Λευκωσία με καταγωγή από την Παναγιά Πάφου και την Αλάμπρα Λευκωσίας.

Είναι έγγαμη και μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού. Αποφοίτησε με άριστα από το Γ’ Λύκειο Ιδαλίου και είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με το πέρας των σπουδών της παρακολούθησε σειρά πιστοποιημένων προγραμμάτων λογιστικής, τεχνικών μάρκετινγκ και Διοίκησης.

Από το 2009 μέχρι το 2017, εργάστηκε ως διοργανώτρια εκδηλώσεων, αφού ούσα αυτοδημιούργητη, ανέπτυξε με επιτυχία καινούριες υπηρεσίες στην επιχείρηση των γονιών της. Το 2012 μετέβη στην Ολλανδία όπου παρακολούθησε εξειδικευμένη σειρά μαθημάτων διακόσμησης λουλουδιών λαμβάνοντας πιστοποιήσεις για Advanced Floral Design και Professional Dutch Floral Design.

Μεταξύ των ετών 2012 – 2014 εργάστηκε με μερική απασχόληση ως Εκπαιδεύτρια σε Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας διδάσκοντας διάταξη λουλουδιών.

Υπήρξε εθελόντρια στις Προεδρικές Εκλογές 2013 στηρίζοντας τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Λιλλήκα.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, εργάζεται ως διαχειρίστρια οικονομικών του Κινήματος Συμμαχία Πολιτών. Το 2018 απείχε από όλα τα εργασιακά καθήκοντα της αναλαμβάνοντας ρόλο οικογενειακού φροντιστή ένεκα προβλημάτων υγείας του παιδιού της.

Για σειρά ετών επιδεικνύει έμπρακτες πρωτοβουλίες για την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την κοινωνική ευημερία και την ποιότητα ζωής ενηλίκων και κυρίως ανηλίκων ατόμων με προβλήματα υγείας, προσφέροντας μεταξύ άλλων εθελοντικές υπηρεσίες σε σχετικούς κοινωφελείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

10.  Ιωάννου Νατάσα, Δημοσιογράφος

«Δεν υπάρχουν διλήμματα. Φτάνει πια! Με την ψήφο σας δώστε ισχύ σε όσους θα κυνηγήσουν την διαφθορά και την διαπλοκή. Θα διεκδικήσουν για το λαό και θα πολεμήσουν συνταγές φτωχοποίησης. Με την ψήφο σας δώστε απαντήσεις σε όσους σας θεωρούν δεδομένους και σπάστε τα κατεστημένα. Δώστε φωνή στις γυναίκες. Δώστε ισχύ σε αυτούς που μιλούν για Λευτεριά. Όπως είπε ο Βάσος Λυσσαρίδης «Οι αγώνες δεν τελειώνουν με το θάνατο αλλά με την δικαίωση». Η ψήφος σας κρίνει το μέλλον του τόπου μας, του δικού μας και των παιδιών μας».

Σύντομο βιογραφικό: Η Νατάσα Ιωάννου είναι δημοσιογράφος. Μεγάλωσε στην Παναγιά της Πάφου και εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος στο Ραδιόφωνο του Λόγου και στα τηλεοπτικά κανάλια Αντέννα και Mega -TVONE -OMEGA. Το 2019 διεκδίκησε μία θέση στην Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ. Τώρα είναι Επικεφαλής του Γραφείου Επικοινωνίας της ΕΔΕΚ.

Μέσα από την δουλειά της στην δημοσιογραφία καταπιάστηκε με αποκαλύψεις σε σχέση με την Οικονομική καταστροφή -το «Κούρεμα» του 2013, σκάνδαλα, διαφθορά , διαπλοκή, δικαιοσύνη. Είναι υπέρ της διαβούλευσης με τους πολίτες και υπέρμαχος του «Εμείς». Πιστεύει στη δια βίου μάθηση αν και την εκπροσωπεί αυτό που είπε ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης ότι «Η μόρφωση είναι θέμα συμπεριφοράς».

Θέλει μια Κύπρο Ελεύθερη. Λύση: Δίκαιη Βιώσιμη και Λειτουργική χωρίς στρατούς κατοχής.

Μέσα από το γάμο της με τον Πανεπιστημιακό Γιώργο Παπαγεωργίου Ναθαναήλ απέκτησε ένα γιο το Παναγιώτη.

11.  Λυμπουρή Έλενα, Διδάκτωρ Αρχιτέκτονας, Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης Κ.Σ.ΕΔΕΚ

«Έχω ένα όνειρο. Ελεύθερη πατρίδα, δίκαιη κοινωνία. Αυτό το όνειρο κρατώ πάντα για οδοδείκτη στη ζωή μου. Στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του 2021 στηρίζω τις προσπάθειες της ΕΔΕΚ για επίτευξη του στόχου αυτού. Στον αγώνα αυτό, σας χρειαζόμαστε, δίπλα μας. Για μια πραγματικά ελεύθερη πατρίδα, για μια πραγματικά δίκαιη κοινωνία. Οφείλουμε να το διεκδικήσουμε, για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!».

Σύντομο βιογραφικό: Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1977 με καταγωγή τη Μόρφου. Γονείς της ο Χαρίλαος Λυμπουρής και η Αθηνούλα Λοΐζου, αδελφή του ήρωα ποιητή Δώρου Λοΐζου.

Είναι κάτοχος πτυχίου BA(Hons) in Architecture, Διπλώματος Αρχιτέκτονα Μηχανικού του Τμήματος Αρχ. Μηχανικών του ΑΠΘ και διδακτορικού τίτλου στην αποκατάσταση μνημείων από το ίδιο τμήμα.

Από το 2011 διδάσκει το μάθημα της Προστασίας & Αποκατάστασης της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενώ υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Οι αποκαταστάσεις αρχαίων μνημείων της Κύπρου από την ίδρυση του Τμήματος Αρχαιοτήτων το 1935 μέχρι σήμερα» εκδόθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων το 2019.

Ως έφηβη συμμετείχε ενεργά  στην εκστρατεία διαφώτισης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, στις πορείες των γυναικών, στις πορείες των μοτοσικλετιστών.

Την περίοδο 2002-2004 διετέλεσε οργανωτικός γραμματέας της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν.

Είναι  παντρεμένη με τον Γιάννη Κοζάκο από τον Καραβά και είναι μητέρα δυο κοριτσιών, 12 και 11 ετών.

Σήμερα εργάζεται ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης για το Κ.Σ.ΕΔΕΚ.

12.  Μαχαλουρίδης Αχιλλέας, Ά Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών, Κοινοτάρχης Αλάμπρας

«Ανθρώπινα, απλά και καθαρά, ως πολίτης που νοιάζομαι για τους πολίτες, σας καλώ να συμμαχήσουμε για όλους εμάς και για το μέλλον των παιδιών μας. Για να εφαρμόσουμε πολιτικές που εξυπηρετούν τους πολίτες. Σπάζοντας την αλυσίδα της διαφθοράς, της εξαπάτησης και της κουμπαροκρατιας».

Σύντομο βιογραφικό: Ο Αχιλλέας Μαλαχουρίδης γεννήθηκε στην Αλάμπρα το 1971 όπου και ζει μέχρι σήμερα. Είναι νυμφευμένος με την Έλενα Πιερή και πατέρας δίδυμων 10χρονων αγοριών.

Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου και ακολούθως ασχολήθηκε  με την εφαρμογή της σύγχρονης  τεχνολογίας  για το σχεδιασμό και την κατασκευή μοντέρνων επίπλων DIY και  ξύλινων σπιτιών.

Από το 1993  μέχρι και το 2017 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον Συνδικαλισμό. Από 2006 μέχρι και σήμερα είναι κοινοτάρχης της Αλάμπρας και μέλος της Επαρχιακής Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου στη Λευκωσία.

Είναι Ά Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ασχολείται με το Κοινοβουλευτικό Έργο και έχει υπό την ευθύνη του το Γραφείο Ενημέρωσης του Πολίτη της Συμμαχίας Πολιτών με ενασχόληση στα εργασιακά ζητήματα, στα θέματα συνταξιούχων, επιδομάτων, αγροτικά, τοπικής αυτοδιοίκησης κτλ.

13.  Οδυσσέως Δ. Ανδρειανή, Ιατρός-Ακαδημαϊκός, Διευθύντρια Οργανισμού Έρευνας και Ανάπτυξης -Υπεύθυνη Γραφείου Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΔΕΚ

«Το μέλλον του τόπου μας βρίσκεται στην καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία. Με έπαλξη και μετερίζι την Βουλή, θα αγωνιστώ:

·       για πατρίδα αντάξια των ανθρώπων του μόχθου, των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών,

·       για διέξοδο στην κρίση κακοδιαχείρισης και εθνικής εσωστρέφειας,

·       για αναδιαμόρφωση του συστήματος υγείας αναδεικνύοντας την ιατρική παιδεία,

·       για επανατοποθέτηση των προβλημάτων του προσφυγικού κόσμου

·       για διασφάλιση αμυντικής και πνευματικής θωράκισης».

Σύντομο βιογραφικό: Η Ανδρειανή Δ. Οδυσσέως γεννήθηκε στην κατεχόμενη Κατωκοπιά. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Κύκκου Β΄ και της Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή και μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Αντικαρκινικής Έρευνας Dana-Farber της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Harvard, τμήμα Ανοσολογίας του Καρκίνου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής Yale, τομέας Εσωτερικής Ιατρικής και στο Αντικαρκινικό Ερευνητικό Κέντρο Fred-Hutchinson, τομέας Κλινικής Έρευνας. Παράλληλα, υπήρξε ηγετικό στέλεχος του Συνδέσμου Ελλήνων Επιστημόνων Βοστώνης και Ελλήνων Ιατρών Νέας Αγγλίας με έντονη εθνική και πολιτιστική δράση.

Ως ειδικός επιστήμονας – ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέπτυξε διεθνή καινοτόμα διαθεματικά και δια-τομεακά ερευνητικά και εκπαιδευτικά δίκτυα. Έχει προσελκύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων υψηλής ανταγωνιστικότητας για αναδυόμενες τεχνολογίες και καινοτόμο εκπαίδευση. Το επιστημονικό της έργο αποτυπώνεται σε πέντε διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δεκάδες δημοσιεύσεις σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, εκατοντάδες παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και δεκάδες τιμητικές διαλέξεις. Ίδρυσε και διευθύνει την πρώτη στην Κύπρο διαθεματική ερευνητική μονάδα Μεταφερόμενης Νανο-ιατρικής και Νανο-βιοτεχνολογίας και τον οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης EPOS-Iasis, συμβάλλοντας καθοριστικά στην μεταφορά καινοτομίας και διαμόρφωση νέων προτύπων οικονομικής ανάπτυξης με βάση την κοινωνία της γνώσης.

Μέσα από διάφορες θέσεις σε Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έχει συμβάλει ουσιαστικά και συστηματικά στη διαμόρφωση Ευρωπαϊκής πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού στην ιατρο-βιολογική εκπαίδευση,  καινοτομία και τεχνολογική ανάπτυξη. Διετέλεσε μέλος Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων στην Γ. Δ. Έρευνας της Ε.Ε. και Εθνικό Σημείο Επαφής της Κυπριακής Δημοκρατίας (μέσω του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας).  Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτη αντιπρόεδρος του τομέα ανάπτυξης φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιοτεχνολογίας και για περισσότερα από 15 χρόνια λειτουργεί ως εμπειρογνώμονας για αξιολόγηση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων στην ΕΕ.  Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνέργεια με συνδέσμους και ομάδες ασθενών μέσα από κοινούς ερευνητικούς σχεδιασμούς με τον ΠΑΣΥΚΑΦ, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Όγκων Εγκεφάλου και τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με Καρκίνο (ECPC). Η διεθνής και διαθεματική συνεισφορά της έχει αναγνωριστεί με την επιλογή της ως επίτιμο μέλος στη Διεθνή Ακαδημία Ιατρικής Εκπαίδευσης (IAMED).

Η εθνική και πολιτική της δράση δεν θα μπορούσε να έχει εκφραστεί παρά μόνο μέσα από  τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Έχει εκλεγεί για σειρά ετών ως μέλος της Κεντρική Επιτροπής και πρόσφατα στην Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσία της οποίας διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας. Σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου, μέλος των Θεματικών Επιτροπών Υγείας και Παιδείας και Υπεύθυνη του Γραφείου Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

14. Περικλέους Έλενα, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Β΄ Αντιπρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ

«Αυτός ο κόσμος που αλλάζει, προφανώς με ανησυχεί, όμως δεν με τρομάζει. Επιλέγω τη δράση από την αδράνεια. Συμμετέχω και δεν μένω απαθής. Γιατί η Διαφθορά απέχει από τη Διαφορά μόνο ένα Θ, και εγώ θέλω να κάνω τη διαφορά. Με την Τέχνη, πολλή Τόλμη και λίγη Τύχη, με όπλα μας τα τρία Τ όπως λέει και ο Ελύτης, εγώ και εσύ μαζί, μπορούμε να το πετύχουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο».

Σύντομο βιογραφικό: Η Έλενα Περικλέους εκτός από Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος του Κ.Σ.Π.Ν.Β. (Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου- Ibby cyprus) είναι κυρίως μια αθεράπευτη βιβλιοφάγος. Πήρε και επίσημα τον τίτλο όταν διάβασε το 1000στο της βιβλίο. Κάπου εκεί, στο «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», αποφάσισε πως θέλει να ζήσει πραγματικά καλύτερα και αφιέρωσε την υπόλοιπη ζωή της στο να διαβάζει, να γράφει και να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο.

Έχει πάντα μαζί της το λογοτεχνικό της φαρμακείο, το οποίο είναι γεμάτο παυσίλυπα, ιστορίες δηλαδή που διώχνουν τη λύπη, και μαζί μ΄ αυτήν και όλα τα άλλα δεινά: τη μοναξιά, την αγωνία, τη ζήλια, τον εγωισμό… αγκαλιάζοντας τρυφερά την ψυχή.

Πολλά από τα βιβλία της βραβεύτηκαν, αλλά ξέρει πως αυτό δεν έχει καμία, μα καμία σημασία. Έχει βλέπετε ανακαλύψει τον κρυμμένο της κύκνο, ναι εκείνον από το Ασχημόπαπο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και ξέρει τώρα πια πως τίποτα άλλο δεν μετρά. Σας διαβεβαιώνει πως όλοι έχετε μέσα σας έναν κρυμμένο κύκνο. Ένα δώρο. Και όταν τον ανακαλύψετε θα ζήσετε εσείς καλά… και όλοι οι άλλοι; Σαφέστατα καλύτερα!

Κατάλαβε νωρίς πως τον κόσμο εκτός από τα βιβλία και τα παιδιά μπορεί να τον αλλάξει και η πολιτική. Επιλέγει λοιπόν τη δράση από την αδράνεια και με τα 3 Τ (Τέχνη-Τύχη-Τόλμη) του Ελύτη συνεχίζει να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο.

Συγγραφικό Έργο:

Α. Λογοτεχνία για ενήλικες: Γεύση από ζωή , Σε Φόντο Γκρίζο , 21 Εγώ 1 Εμείς( έκδοση Οργανισμού Νεολαίας)

Β. Λογοτεχνία για παιδιά

· Κόκκινη κλωστή δεμένη στο κομπιούτερ τυλιγμένη –(Α΄ Βραβείο Κ.Σ.Π.Ν.Β.)

· Με τα μάτια ενός σκύλου- (Α΄ Κρατικό Βραβείο)

· Το αγόρι που ήταν τ’ αστέρι της γης – (Α΄ Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς)

· Πράσινοι Ιππότες σε μυστική αποστολή – (Α΄ Κρατικό Βραβείο)

· Το μυστήριο της κλειστής πόρτας- ( Β΄ Βραβείο Κ.Σ.Π.Ν.Β.).

15. Σοφοκλέους Δημήτρης, MD, Ειδικός Ακτινολόγος

«Τόσο η κακή εφαρμογή του ΓΕΣΥ με την κακοδιαχείριση και διασπαθίσει δημόσιου χρήματος και την αδυναμία παροχής ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στον κύπριο πολίτη, όσο και τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα διαφθοράς με το τελευταίο σκάνδαλο των διαβατηρίων να διασύρει την Κύπρο διεθνώς, με έχουν ωθήσει συνειδητά να συμπορευτώ με την ΕΔΕΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σε μια προσπάθεια τερματισμού των σκανδάλων και της διαφθοράς. Ως γιατρός και ως ενεργός πολίτης θα καταθέσω όλες μου τις δυνάμεις για την εφαρμογή ενός σωστού ΓΕΣΥ που αξίζει να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης».

Σύντομο βιογραφικό: Ο Δημήτρης Σοφοκλέους γεννήθηκε στη Λευκωσία 10/07/1974 και αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας το 1993. Ολοκλήρωσε τη διετή στρατιωτική του θητεία στη στρατονομία το 1995. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη 13 ετών.

Σπούδασε ιατρική στην ιατρική σχολή Semmelweis στην Ουγγαρία στην Βουδαπέστη κατακτώντας τον τίτλο ιατρικής το 2001. Εργάστηκε στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου από το 2003-2005. Πραγματοποίησε την ειδίκευση του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sahlgrenska στο Γκετεμπορκ της Σουηδίας, κατακτώντας τον τίτλο του ειδικού Ακτινολόγου το 2011. Έκτοτε ασχολείται σχεδόν εξ ολοκλήρου με την διαγνωστική του μαστού εργαζόμενος μέχρι το 2015 στην Σουηδία.

Το 2015 επέστρεψε στην Κύπρο όπου για τρία χρόνια υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του Ιατρικού κέντρου Diagnosis στη Λευκωσία. Από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα είναι ο ειδικός Ακτινολόγος της ομάδας του Αμερικανικού Κέντρου Μαστού στο American Medical Center. Συμμετέχει ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

16.  Μάριος Χαννίδης, Νομικός, Διευθυντής Επιχειρήσεων        

«Η απάντηση στο κάλεσμα για διεύρυνση του σοσιαλιστικού χώρου είναι ένα μεγάλο «ναι». Με τη δική σας στήριξη και συμμετοχή θα κάνουμε την έκπληξη. Νέοι άνθρωποί, νέα αρχή, μαζί μπορούμε».

Σύντομο βιογραφικό:  Ο Μάριος Χαννίδης γεννήθηκε και ζει στη Λευκωσία. Κατάγεται από την Λάπηθο της επαρχίας Κερύνειας.

Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο του Hull του Hνωμένου Βασιλείου και μετά τις σπουδές του εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια εργοδότηθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τύπου και Διαφώτισης.

Το 2001 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Καρδιολογικού Ιδρύματος Κύπρου θέση στην οποία παρέμεινε για 11 χρόνια και από την οποία ανέπτυξε έντονη κοινωφελή δράση στη στήριξη ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και ιδιαίτερα των καρδιοπαθών. Εκπροσώπησε το Καρδιολογικό Ίδρυμα Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καρδιολογικών Ιδρυμάτων καθώς και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Καρδιάς.

Το 2012 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2015. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκπροσώπησε τον ΚΟΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών με έδρα την Μαδρίτη. Το 2013 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού. Επανεξελέγη το 2014 και παρέμεινε στη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού για δύο χρόνια.

Το 2001 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λατσιών με την ΕΔΕΚ. Το 2016 εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Στροβόλου θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Από το 2016 είναι μέλος της Ένωσης Δήμων θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Το 2006 εξελέγη Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ για δύο συνεχόμενες θητείες. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ και του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος επί σειρά ετών.

Διετέλεσε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων ημικρατικών και ιδιωτικών Οργανισμών όπως του Συμβουλίου Υδάτοπρομήθειάς Λευκωσίας, του ΚΟΤ, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας USB ΒΑΝΚ και άλλων οργανισμών στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Σήμερα είναι Πρόεδρος του Ελβετικού Επενδυτικού οργανισμού CTA Finance, είναι εκτελεστικός διευθυντής επιχειρήσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

17.  Χρίστου Νικόλας, Οικονομολόγος

«Αυτές τις δύσκολες ώρες, όπου οι κοινωνικές ανισότητες συνεχώς πολλαπλασιάζονται, όπου ο τουρκικός επεκτατισμός εντείνεται, όπου κινδυνεύει, σφοδρά, η υπόσταση της κρατικής μας οντότητας, το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε φθάνει στον μέγιστο βαθμό. Γι’ αυτό ακριβώς είμαστε ‘δω, διεκδικώντας Ελευθερία – Αξιοπρέπεια – Κοινωνική Δικαιοσύνη. Όραμα μου ένα υγιές αύριο, μια πατρίδα ελεύθερη και ευημερούσα, της οποίας το σύνολο των πολιτών θα απολαμβάνει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αρετές της δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου μακριά από εχθροπάθειες, χωρίς εθνοτικούς, θρησκευτικούς ή άλλους διαχωρισμούς».

Σύντομο βιογραφικό: Ο Νικόλας Χρίστου γεννήθηκε στη Λευκωσία και μεγάλωσε στη Δασούπολη Στροβόλου. Σπούδασε οικονομικά, χρηματοοικονομικά και λογιστική (οικονομολόγος) στην Αγγλία και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στους κλάδους των χρηματοοικονομικών και κτηματικών υπηρεσιών. Εκπροσωπεί, επίσης, διεθνή όμιλο ο οποίος εξειδικεύεται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και σε συστήματα διαχείρισης εκπομπών ρύπων.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκωσίας.

Μέλος της Ομάδας των Ακτιβιστών του Eυρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Ομάδας Φιλίας για στήριξη του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Μέλος των Επιτροπών Φορολογιών, Αθλητισμού και Νεολαίας και της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων του Δήμου Στροβόλου.

Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του εκπαιδευτηρίου ‘Εξόρμηση’ και του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ‘The Childrens Ovservatory Organisation’.

Μέλος του Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και αρκετών συνδέσμων και σωματείων.

Συμμετέχει στο ‘Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων’ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Αρθρογραφεί, τακτικά, κυρίως για θέματα πολιτικής.

18.  Χριστοδούλου Πάμπος, Συνδικαλιστής – Πρόεδρος Νεολαίας ΕΔΕΚ

«Όλοι μας τάζουν τον ουρανό με τα αστέρια, ενώ δεν μπορούν να μας προσφέρουν ούτε ένα τηλεσκόπιο για να τα δούμε. Πολλοί διασκεδάζουν και αφήνουν τους λογαριασμούς να τους πληρώσουν οι επόμενοι. Φτάνει πια. Ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ώρα να ορίσουμε εμείς την τύχη μας. Ώρα για Νέους».

Σύντομο βιογραφικό: Είναι 27 ετών και κατοικεί στη Λευκωσία. Κατάγεται από τον Οίκο Μαραθάσσας και τη Γιόλου της Πάφου.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου με πτυχίο στις Ευρωπαϊκές σπουδές και σύγχρονες γλώσσες. Σύντομα αναμένεται να παραλάβει τον μεταπτυχιακό του τίτλο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το ΠΚ, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει ΜΒΑ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Κατά την διάρκεια των Μαθητικών του χρόνων ενεπλάκηκε ενεργά στη Μαθητική Κίνηση του ΑΓΩΝΑ, όπου διετέλεσε μέλος του ΚΣ της.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια, υπήρξε ενεργό μέλος της φοιτητικής παράταξης του ΑΓΩΝΑ, διατελώντας 2 χρόνια μέλος της, ένα χρόνο αντιπρόεδρος και έναν Πρόεδρός της.

Παράλληλα ενεπλάκηκε ενεργά και με τη φοιτητική ένωση του Πανεπιστημίου Κύπρου όπου εκλέχθηκε μέλος της για 5 συνεχόμενες χρόνιες και την τελευταία χρόνια (όντας φοιτητής Μεταπτυχιακού επιπέδου) είχε την τιμή να εκλεγεί Πρόεδρος των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επίσης είχε εκλεγεί μια φορά στην Σύγκλητο του ΠΚ και όντας Πρόεδρος της ΦΕΠΑΝ, συμμετείχε ως ex officio μέλος στην τιμητική θέση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του ανέλαβε ως γενικός συντονιστής της παράταξης του ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑ και την εκπροσώπησή του στο ΚΣ της Νεολαίας ΕΔΕΚ από το γραφείο των φοιτητών.

Το 2019 εκλέχθηκε πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα. Επίσης είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Από το 2018 εργάζεται ως συνδικαλιστής στη ΔΕΟΚ με την αρμοδιότητα του συμβούλου εργασιακών σχέσεων και ζητημάτων που αφορούν τους Κυβερνητικούς και Δημοτικούς υπαλλήλους καθώς και με τις Βιομηχανίες.

Πήρε το βραβείο εξέχουσας προσφοράς ΦΕΠΑΝ για την πολύπλευρη πρόσφορα του κατά την διάρκεια της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής του φοίτησης.

19.  Χριστοφίδης Σπύρος, Ανώτερος Στέλεχος CYTA, Mέλος ΕΤΕΚ

«Τα προβλήματα των πολιτών της επαρχίας Λευκωσίας, η ανεργία και οι μισθοί πείνας των νέων μας, η ανάγκη ανάπτυξης της Ψηφιακής Κύπρου και το περιβάλλον που σήμερα χρειάζεται την προστασία μας περισσότερο από ποτέ, είναι μερικοί από τους βασικότερους λόγους που πήρα την απόφαση να δηλώσω υποψηφιότητα στις Βουλευτικές Εκλογές 2021. Τώρα είναι η ώρα της ενότητας, η στιγμή της συλλογικότητας που χρειάζεται να βάλουμε μπροστά το «εμείς» χωρίς να θέτουμε όρους για το «εγώ».

Σύντομο βιογραφικό: Ο Σπύρος Χριστοφίδης γεννήθηκε στη Λάπηθο στις 23 Δεκεμβρίου 1963. Ομιλεί, Ελληνικά, Αγγλι-κά και Γαλλικά. Απέκτησε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1988 στην Γαλλία, στο πανεπιστή-μιο της Grenoble και μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική το 1989, στο πανεπιστήμιο της Λυών. Επίσης, παρακολούθησε ΜΒΑ στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ στον κλάδο της Ηλεκτρονικής Μηχανικής Συστημάτων Πληροφορικής.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα από το 1988-1992 ως μηχανικός συστημάτων Πληροφορικής. Το 1992 προσελήφθηκε στη Cyta ως Λειτουργός Πληροφορικής. Από τότε, εργάστηκε σχεδόν σε όλα τα τμήματα Εξυπηρέτησης Πελατών του Οργανισμού. Τα τελευταία 5 χρόνια  Προΐσταται του Κέντρου Τηλεξυπηρέτησης (132).

Είναι νυμφευμένος με τη Θέλμα Ιάσωνος και έχει δύο παιδιά.

Ενασχόληση με τα κοινά:

Ξεκίνησε ως μέλος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας ΕΔΕΝ την περίοδο 1976-1983. Στα φοιτητικά του χρόνια υπηρέτησε ως στέλεχος του Αγώνα Γαλλίας. Υπήρξε μέλος της Κ.Ε του ΚΣ ΕΔΕΚ για όσο του επέτρεπε ο κανονισμός ενασχόλησης των υπαλλήλων Ημικρατικών οργανισμών με τα κόμματα.

Από το 2001 έως το 2016 υπηρέτησε στη σχολική εφορεία Αγίου Δομετίου από το θέση του Αντιπροέδρου και του Προέδρου.

Δραστηριοποιείται στα κοινά του Δήμου Αγίου Δομετίου  και Έγκωμης. Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρήγα Φεραίου Αγίου Δομετίου-Έγκωμης. Κάθε χρόνο συμμετέχει σε κοινωφελείς φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος όπως δενδροφυτεύσεις στο πλαίσιο της δράσης εθελοντικών ομάδων.

Τον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να ασχολείται με την κηπουρική, με το περπάτημα και με το διάβασμα κυρίως για θέματα ιστορίας πολιτικής και λογοτεχνία.

20.  Χριστοφορίδης Απόστολος, Νομικός Σύμβουλος

«Έφτασε ο καιρός τα νέα και προοδευτικά μυαλά να προσθέσουν την δική τους εμπειρία, χαράσσοντας νέες στρατηγικές, αξιοποιώντας στο έπακρο τις εξελίξεις σε επιστήμη και τεχνολογία. Η κοινωνική μόρφωση θα πρέπει επιτέλους να λάβει την αξία που της αρμόζει στη διαμόρφωση των νέων πολιτών».

Σύντομο βιογραφικό: Ο Απόστολος Χριστοφορίδης γεννήθηκε στο Παλιομέτοχο το 1986 όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο  Λύκειο Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη στο Παλιομέτοχο και μετά την ολοκλήρωση της 24μηνης θητείας του στην Εθνική Φρουρά, στο Σώμα Πεζικού, σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου University of Central Lancashire (UCLAN) ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 2012.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε για 4 χρόνια σε Δικηγορικό Γραφείο όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε εκτενώς με το Αθλητικό και Εταιρικό Δίκαιο.

Στη συνέχεια εργάστηκε σε Εταιρεία Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών για 3 χρόνια έχοντας το ρόλο του Λειτουργού Συμμόρφωσης για σκοπούς ξεπλύματος Χρήματος.

Τον τελευταίο 1 χρόνο εργάζεται σε Εταιρεία Διαχείρισης Οργανισμού Συλλογικών Επενδύσεων (UCITS) κατέχοντας τη θέση του Εσωτερικού Νομικού Συμβούλου και επίκειται και η ανάληψη των καθηκόντων ως Λειτουργού Συμμόρφωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου