Ενέκριναν το εμβληματικό πακέτο ανάκαμψης της Ε.Ε. οι ηγέτες

Συμφωνία για το Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το Νext Generation EU, το πακέτο ανάκαμψης της ΕΕ ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα της έναρξης της εφαρμογής και της οικοδόμησης των οικονομιών της ΕΕ. "Το εμβληματικό πακέτο ανάκαμψης θα οδηγήσει στο μέλλον τη πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση", τόνισε.

Είχε προηγηθεί η συμβιβαστική πρόταση για την οποία η γερμανική προεδρία μεσολάβησε με την Ουγγαρία και την Πολωνία, δύο χώρες που διαφωνούσαν με την αιρεσιμότητα του κράτους δικαίου. 

Ως εκ τούτου οι 27 υιοθέτησαν και τα συμπεράσματα για το ΠΔΠ και το κράτος δικαίου, χωρίς αλλαγές από το προσχέδιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ στις Βρυξέλλες-Απορρίπτουν και το νέο προσχέδιο Λευκωσία και Αθήνα
 
Συμφωνία επιτεύχθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ως προς τα συμπεράσματα για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ανανέωση των κυρώσεων προς τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ.

Οι 27 ενέκριναν κείμενο που προβλέπει ότι "μετά τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διεξήγαγε συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ. Τόνισε τη σημασία μιας ισχυρής στρατηγικής διατλαντικής εταιρικής σχέσης που βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης των πιεστικών παγκόσμιων προκλήσεων. Η ΕΕ προσβλέπει σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως για την ενίσχυση της παγκόσμιας αντίδρασης για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης, τη συνεργασία σε ψηφιακά και τεχνολογικά θέματα, την ενίσχυση του αμοιβαίου εμπορίου, την αντιμετώπιση εμπορικών διαφορών, τη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ, την προώθηση της πολυμέρεια, καθώς και την ειρήνη και την ασφάλεια. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις κοινές προτεραιότητες με τον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών."

Oι 27 ξεκίνησαν στις λίγο πριν τις εννέα τη συζήτηση για την Τουρκία. Θα επανέλθουν στο κλίμα αφού ολοκληρώσουν το κεφάλαιο των εξωτερικών σχέσεων.

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»