Δευτέρα 18 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ψήφισμα για επενδυτική μετανάστευση από Μόνιμη Επιτροπή της ΚΣΣΕ με συμμετοχή Ν.Τορναρίτη

  04/12/2020 21:00
Ψήφισμα για επενδυτική μετανάστευση από Μόνιμη Επιτροπή της ΚΣΣΕ με συμμετοχή Ν.Τορναρίτη

Ψήφισμα για επενδυτική μετανάστευση από Μόνιμη Επιτροπή της ΚΣΣΕ με συμμετοχή Ν.Τορναρίτη

  04/12/2020 21:00

Ψήφισμα για την επενδυτική μετανάστευση, το οποίο καθορίζει το διεθνές και ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο και τους κανόνες για την απόκτηση υπηκοότητας, υιοθετήθηκε από τη Μόνιμη Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην οποία συμμετείχε,  διαδικτυακά, ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην συνέλευση.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε παρέμβασή του,  ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι από το 2013, το Κυπριακό Eπενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) αποσκοπούσε στην προέλκυση ξένων επενδύσεων, στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας  στη χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι η κυπριακή Κυβέρνηση και η Βουλή τροποποίησαν διαδοχικά το ΚΕΠ, προκειμένου να θωρακιστεί και να καταστεί πιο αυστηρό και αξιόπιστο στη βάση των σχετικών ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, σημείωσε ο Κύπριος βουλευτής, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα οδήγησαν την Κυβέρνηση στην κατάργηση του προγράμματος.

Σε καμία περίπτωση, υπογράμμισε ο κ. Τορναρίτης, δεν πρέπει να υπάρχουν ασάφειες σε τέτοια προγράμματα, οι οποίες δυνατό να διευκολύνουν τη διείσδυση στις εγχώριες οικονομίες παράνομων πρακτικών και στοιχείων, που σχετίζονται με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος ή τη φοροδιαφυγή.
 
Τέτοιες παράτυπες πρακτικές υπονομεύουν το κράτος δικαίου, την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς και τη δημοκρατική σταθερότητα, κατέληξε ο κ. Τορναρίτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας