Δευτέρα 8 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Διήμερο επαφών Τατάρ με «κόμματα» για την τρίτη εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης»

  04/12/2020 16:28
Διήμερο επαφών Τατάρ με «κόμματα» για την τρίτη εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης»

Διήμερο επαφών Τατάρ με «κόμματα» για την τρίτη εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης»

  04/12/2020 16:28

Νέο γύρο επαφών με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα έχει σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια, την δεύτερη κατά σειρά, για την διαμόρφωση μιας «κυβερνητικής» συνεργασίας.
 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις από το μεσημέρι και μετά με τον εκτελούντα χρέη προέδρου του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ, τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν και τον πρόεδρο του κόμματος του Λαού, Γιενάλ Σενίν.
 
Αύριο στις 11.30 το πρωί θα δει επίσης τον πρόεδρο του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ και μετά διαδοχικά τον πρόεδρο του ΔΚ, Φικρί Ατάογλου και τον πρόεδρο του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί.
 
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα ο Τ/κ ηγέτης έχει δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στο ΚΕΕ και το ΡΤΚ, που δεν μπόρεσαν όμως να πετύχουν την δημιουργία μιας συνεργασίας. Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν παρέδωσε χθες αργά το απόγευμα την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον κ. Τατάρ λέγοντας ότι το μοντέλο της τετρακομματικής συμμαχίας δεν έδωσε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να παρέχει την επιθυμητή σταθερότητα και εμπιστοσύνη.
 
Ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι στις διεργασίες με τα άλλα κόμματα δεν έφτασαν ποτέ στο σημείο συζήτησης για τα «υπουργεία» και δεν τέθηκε όρος να μην είναι ο ίδιος «πρωθυπουργός», λέγοντας ότι η εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» δόθηκε στον ίδιο και το φυσιολογικό είναι να είναι ο ίδιος «πρωθυπουργός» της «κυβέρνησης» παρ’ όλο που δεν τέθηκε τέτοιος όρος ούτε από τον ίδιο.
 
Σχολιάζοντας για την διαφορά μεταξύ του ΡΤΚ και του ΚΛ στο θέμα του Βαρωσίου που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι είναι γνωστή η θέση του κόμματός του, «είμαστε υπέρ του ανοίγματος του Βαρωσίου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, σε διαβούλευση με τα ΗΕ και με την απαραίτητη διαπραγμάτευση».

Η πρόταση για ένα μοντέλο «κυβέρνησης» χωρίς να είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν επικεφαλής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και είναι ένδειξη ασέβειας προς τον πρόεδρο του ΡΤΚ.
 
Ο πρόεδρος του ΚΛ, Γιενάλ Σενίν σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ανέφερε ότι δεν κατέστη δυνατό να δημιουργηθεί το έδαφος «που θα υλοποιούσε τα ιδανικά μας, θα μας έφερνε πιο κοντά στους κοινωνικούς μας στόχους και θα προσέφερε την δυνατότητα να υπηρετήσουμε τον λαό μας». 
 
Η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι τα βλέμματα στρέφονται τώρα προς τον Ερσίν Τατάρ που είχε εκφράζει προτίμηση σε μια «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΚΛ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τ/κ ηγέτης αναμένεται να δώσει εκ νέου την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον εκτελούντα χρέη προέδρου του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ, ο οποίος θα έχει ως μόνη επιλογή την συνεργασία με το ΚΛ. Αν όμως δεν συμβεί αυτό, θα πρέπει να πάνε σε «πρόωρες εκλογές» μετά από 60 ημέρες.


Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας