Παρασκευή 22 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αμερικανικό χαστούκι στην Άγκυρα-«Να αλλάξει στάση στην ανατολική Μεσόγειο»

  03/12/2020 23:03
Αμερικανικό χαστούκι στην Άγκυρα-«Να αλλάξει στάση στην ανατολική Μεσόγειο»

Αμερικανικό χαστούκι στην Άγκυρα-«Να αλλάξει στάση στην ανατολική Μεσόγειο»

  03/12/2020 23:03

Να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε μια σειρά από θέματα που ταλανίζουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Άγκυρα.

Κληθείς να σχολιάσει από την ιστοσελίδα Hellas Journal τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάικ Πομπέο να προέβη σε σκληρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον για τις περιφερειακές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει.

«Η συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική ευκαιρία για να έχουμε ειλικρινείς και κλειστές συζητήσεις με τους στενότερους συμμάχους και συνεργάτες μας. Οι απόψεις μας σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παροτρύνει την Τουρκία σε πολλές περιπτώσεις να επιλύσει το ζήτημα των S-400, να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να πούμε φτάνει πια»

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ σε ανάρτηση του στο twitter, ανέφερε ότι ο κατάλογος των κυρώσεων είναι αρκετά μεγάλος και πώς «πρέπει να πούμε φτάνει πια και να βάλουμε κυρώσεις στο τραπέζι.»

«Μην ξεγελιέστε από τον Ερντογάν! Απέσυρε το Oruc Reis πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου για να αποφύγει τις κυρώσεις. Τώρα το κάνει ξανά.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας