Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο stop list του ΔΗΚΟ ο προϋπολογισμός, φωνάζει για εκβιασμό ο ΔΗΣΥ

  03/12/2020 19:20
Στο stop list του ΔΗΚΟ ο προϋπολογισμός, φωνάζει για εκβιασμό ο ΔΗΣΥ

Στο stop list του ΔΗΚΟ ο προϋπολογισμός, φωνάζει για εκβιασμό ο ΔΗΣΥ

  03/12/2020 19:20

Το πιστόλι στον κρόταφο βάζει το ΔΗΚΟ, που απειλεί με καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, εάν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παραδώσει στοιχεία για τις πολιτογραφήσεις στον Γενικό Ελεγκτή, ώστε να διεξάγει την έρευνά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον αέρα ο προϋπολογισμός, απειλεί να καταψηφίσει το ΔΗΚΟ με άλλοθι τον Οδυσσέα

Την ώρα που οι σχέσεις Γενικού Ελεγκτή και Κυβέρνησης βρίσκονται στα άκρα, με τον Γενικό Εισαγγελέα και το Προεδρικό, να διαμηνύουν πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του για τα διαβατήρια, υπερέβηκε τις συνταγματικές του εξουσίες, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, υψώνουν ασπίδα προστασίας στον Γενικό Ελεγκτή.

Παρά τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα, με τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν υποχρεούται να παραδώσει τα οποιαδήποτε στοιχεία στον Γενικό Ελεγκτή, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Ερευνητικής Επιτροπής, το ΔΗΚΟ επιμένει όπως του παραδοθούν τα σχετικά στοιχεία, απειλώντας μάλιστα με σταύρωμα του κρατικού προϋπολογισμού.

Θέση την οποία είχε εκφράσει ξανά το Δημοκρατικό Κόμμα, για να πάρει την απάντηση από την Κυβέρνηση, πως δεν λειτουργεί υπό καθεστώς εκβιασμών.

Παρόλα αυτά, το Δημοκρατικό Κόμμα κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίας της Γραμματείας του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, επαναβεβαίωσε ομόφωνα την απόφαση του κόμματος να καταψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2021, εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να αρνείται να δώσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία αντίγραφα των φακέλων πολιτογραφήσεων.

Μάλιστα, το Δημοκρατικό Κόμμα, καλεί την κυβέρνηση, να σταματήσει να κρύβει τα στοιχεία που αφορούν το μέγα σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων.

«Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας για έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που δυστυχώς συγκαλύπτει τη διαπλοκή και τη διαφθορά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Αυτή η απόφαση έφερε την αντίδραση του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος απάντησε μέσω γραπτής δήλωσης του βουλευτή Νίκου Τορναρίτη.

Όπως αναφέρει ο κ. Τορναρίτης «το ΔΗΚΟ ακόμη μια φορά απειλεί με καταψήφιση του προϋπολογισμού.
Το να μείνει ο κόσμος χωρίς κοινωνικές παροχές, συντάξεις και μισθούς και να παραλύσει το κράτος, δεν είναι πολιτική. Είναι ξεκάθαρος εκβιασμός και αυτό πρέπει να το γνωρίζει η κοινωνία».
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας