Μοιράζει υποσχέσεις για ξένες επενδύσεις στο ψευδοκράτος ο Τατάρ

Οι Τ/κ έχουν την αρετή να έχουν το δικό τους «κράτος» και δεν θα ζήσουν κάτω από την κυριαρχία άλλου, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ κάνοντας λόγο για επενδύσεις στο ψευδοκράτος που στέλνουν το μήνυμα ότι «είμαστε ένας από τους δύο ίσους, κυρίαρχους λαούς στην Κύπρο», κατά την έκφρασή του.
 
Ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε σήμερα στα εγκαίνια της νέας μεγάλης βιβλιοθήκης του «πανεπιστημίου» Κερύνειας όπου υπενθύμισε ότι στην συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, της είπε πως στην Κύπρο, λόγω και των σημερινών συγκυριών, υπάρχει ανάγκη λύσης δύο κρατών, βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα. Η Τουρκία, συνέχισε, βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους και το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να υπάρχει.
 
Παρά τα άδικα «εμπάργκο» που εφαρμόζονται εναντίον των Τ/κ, υποστήριξε ο κ. Τατάρ, το ψευδοκράτος ενδυναμώνεται με νέες επενδύσεις. Στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους, πρόσθεσε, θα δώσουν τα απαραίτητα μηνύματα και προς την διεθνή κοινότητα και προς την «ε/κ διοίκηση» - όπως αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – και προς τα ΗΕ.
 
Η μεγάλη βιβλιοθήκη του «πανεπιστημίου» Κερύνειας, είπε, διαθέτει 500.000 βιβλία και πρόσβαση σε 650 εκ. ιστότοπους. Πρόκειται, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, για μια μεγάλη, σύγχρονη επένδυση, από την οποία η «χώρα» έχει να κερδίσει και θα δείξει ότι το ψευδοκράτος και οι Τ/κ είναι μέρος της διεθνούς κοινότητας που υπάρχει.

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ