Παρασκευή 15 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόβλημα στη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη εντοπίζει η γνωμάτευση νομικών

  03/12/2020 13:25
Πρόβλημα στη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη εντοπίζει η γνωμάτευση νομικών

Πρόβλημα στη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη εντοπίζει η γνωμάτευση νομικών

  03/12/2020 13:25

Νομικό πρόβλημα το οποίο ωστόσο δεν είναι ανυπέρβλητό, εντοπίζουν οι νομικοί σύμβουλοι που εξουσιοδοτήθηκαν από τη Βουλή για να γνωματεύσουν για τη δημοσιοποίηση ή όχι της Λίστας Γιωρκάτζη, από τον πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου. 

Ειδικότερα οι νομικοί, Ανδρέας Αγγελίδης, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης και Κρις Τριανταφυλλίδης, ανέλαβαν να δώσουν νομική άποψη στον πρόεδρο της Βουλής για το αν θα πρέπει η λίστα Γιωρκάτζη να δημοσιοποιηθεί. Η γνωμάτευση παραδόθηκε χθες στον Αδάμο Αδάμου και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο κρατικό κανάλι ο Κρις Τριανταφυλλίδης, εντοπίζεται νομικό πρόβλημα στην πρόθεση δημοσιοποίησης της λίστας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, με τις κατάλληλες ενέργειες από την πλευρά της Βουλής, το πρόβλημα δεν είναι ανυπέρβλητο. Θα χρειασθεί, δηλαδή, νέα απόφαση από τη Βουλή διότι, όπως είπε, η προηγούμενη απόφαση έπασχε νομικά. 

Πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής, ζήτησε τις απόψεις των πολιτικών αρχηγών για τις νομικές γνωματεύσεις, σχετικά με τη λίστα Γιωρκάτζη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής έθεσε ενώπιων των πολιτικών αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων τους τις γνωματεύσεις, των τριών έγκριτων νομικών Αντρέα Αγγελίδη, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Κρις Τριανταφυλλίδη, ζητώντας τους να τις μελετήσουν και να τοποθετηθούν γραπτώς, αρχές της επόμενης βδομάδας.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, κατά της δημόσιες τοποθετήσεις του, τάχθηκε υπέρ της άμεσης δημοσιοποίησης της λίστας. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας