Κυριακή 24 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος στη διαδικασία παραχώρησης πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον Λίβανο

  02/12/2020 21:03
Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος στη διαδικασία παραχώρησης πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον Λίβανο

Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος στη διαδικασία παραχώρησης πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον Λίβανο

  02/12/2020 21:03
Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την παροχή στήριξης προς τον Λίβανο, μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στη χώρα τον περασμένο Αύγουστο, συμμετείχε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Σεντώνας, αναφέρει πως την τηλεδιάσκεψη συγκάλεσαν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες και ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, ενώ συμμετείχαν και οι αρχηγοί κρατών και Κυβερνήσεων, επικεφαλής διεθνών οργανισμών αλλά και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «στόχος της τηλεδιάσκεψης, η οποία είναι δεύτερη που πραγματοποιείται μετά τα τραγικά συμβάντα στη Βηρυτό, ήταν η ανασκόπηση της επικρατούσας κατάστασης στον Λίβανο μετά τις καταστροφικές εκρήξεις και της προόδου που έχει επιτευχθεί από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι σήμερα σε σχέση με τις προσπάθειες για ανοικοδόμηση της Βηρυτού».

Επιπρόσθετα, κατά τη τηλεδιάσκεψη ο κ. Σεντώνας είπε πως «συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βηρυτού και των περιχώρων του, καθώς και ζητήματα που άπτονται της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και οι προοπτικές μακροπρόθεσμης διεθνούς στήριξης».

Σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι Αρχές της Κύπρου βρίσκονται ήδη στη διαδικασία παραχώρησης των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που έχει προσφέρει η κυπριακή Κυβέρνηση κατά την προηγούμενη τηλεδιάσκεψη. «Αυτό το ποσό θα διατεθεί για την ανοικοδόμηση σχολείων και νοσοκομείων που έχουν επηρεαστεί από την έκρηξη, καθώς και σε Υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών που εργάζονται για την ανοικοδόμηση της πόλης».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και «στη συγκινητική αλληλεγγύη που επέδειξαν οι Κύπριοι πολίτες που μαζί με την Κυβέρνηση της Κύπρου παρείχαν σημαντικές ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας όπως τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες από την ημέρα της έκρηξης μέχρι και σήμερα, και διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να παρέχει γενναιόδωρη βοήθεια προς τον Λίβανο για τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου λαού της».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας