Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Προετοιμάζονται ενόψει της κρίσιμης Συνόδου για την Τουρκία οι 27

  02/12/2020 13:23
Προετοιμάζονται ενόψει της κρίσιμης Συνόδου για την Τουρκία οι 27

Προετοιμάζονται ενόψει της κρίσιμης Συνόδου για την Τουρκία οι 27

  02/12/2020 13:23
Σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ηγέτες κρατών μελών της Ε.Ε. συμμετείχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,  ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα, στις Βρυξέλλες.
 
Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος ομάδα αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει δια φυσικής παρουσίας στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2020. Πέραν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι ομόλογοί του από την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Λετονία.
 
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παναγιώτη Σεντώνα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ηγέτες των συγκεκριμένων κρατών μελών παρέθεσαν τις θέσεις τους και αντάλλαξαν απόψεις επί των θεμάτων που θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 
 
«Το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου, θα απασχολήσουν οι σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας, οι προσπάθειες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού ενόψει και της αναμενόμενης κυκλοφορίας εμβολίων, η κλιματική αλλαγή, θέματα ασφάλειας, οι διατλαντικές σχέσεις και η πολιτική Νότιας Γειτονίας», σημειώνει ο κ. Σεντώνας. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας