Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση Αναστασιάδη-Λουτ

 Στις επτά το βράδυ, ξεκίνησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ. 

Παρόντες στη συνάντηση, ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης , ο διαπραγματευτής, Αδρέας Μαυρογιάννης καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις μετά το πέρας της. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα του για να συμμετέχει ενεργά στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα, υποδεικνύοντας παράλληλα πως θέσεις και τοποθετήσεις από τα Ηνωμένα Έθνη για αποδοχή των νέων τουρκικών θέσεων, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Παράλληλα, θα εξηγήσει στην κ. Λουτ, πως η διαδικασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υιοθέτηση κυρώσεων κατά της Άγκυρας, είναι εντελώς ανεξάρτητη από τη διαδικασία που εγκαινιάζει η ίδια για λογαριασμό του Γενικού Γραμματέα. 

Νωρίτερα σήμερα η Τζέιν Χολ Λουτ, είχε την πρώτη της επαφή με τον νέο κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο οποίος έθεσε ενώπιον της όλο το πλαίσιο των νέων ιδεών που η άλλη πλευρά επιδιώκει να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε μια συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν δυόμιση ώρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξηγούσε στη Λουτ επί δυόμιση ώρες τις νέες πραγματικότητες στην Κύπρο ο Τατάρ

Η κ. Λουτ μετά από τις επαφές που έχει στην Κύπρο, αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα ακούσει τις θέσεις και της ελληνικής κυβέρνησης. Το ταξίδι της κ. Λουτ στην Άγκυρα, δεν έχει διευθετηθεί ακόμη, λόγω της θέσης του Μελβούτ Τσαβούσογλου, ότι θέλει να συναντήσει την εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, μετά τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Πάντως σε σημερινές του δηλώσεις ο Ερσίν Τατάρ, απέδωσε τον μη καθορισμό του ταξιδιού στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και του προβλήματος με τις πτήσεις. 

Δειτε Επισης

LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού