Τρίτη 19 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κατηγορούν το Ευρωκοινοβούλιο για προκατάληψη-«Η Τουρκία δεν δέχεται απειλές»

  27/11/2020 09:08
Κατηγορούν το Ευρωκοινοβούλιο για προκατάληψη-«Η Τουρκία δεν δέχεται απειλές»

Κατηγορούν το Ευρωκοινοβούλιο για προκατάληψη-«Η Τουρκία δεν δέχεται απειλές»

  27/11/2020 09:08

Για «προκατάληψη» κατηγόρησε το Ευρωκοινοβούλιο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε απάντηση του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι σε ερώτηση σχετικά με το ψήφισμα για την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και το Κυπριακό, στη γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται ότι η Τουρκία απορρίπτει πλήρως τη μη δεσμευτική απόφαση και δηλώνει ότι δεν θα υποκύψει σε κανέναν ευρωπαϊκό εκβιασμό και απειλή.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει απόλυτα τη μη δεσμευτική πρόταση που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο (ΕΚ) κατά της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (σ.σ. το ψευδοκράτος)», ενώ σημειώνει πως «αυτή η απόφαση που αναμφίβολα υπαγορεύεται από την “ελληνοκυπριακή διοίκηση” (Κυπριακή Δημοκρατία), δείχνει για άλλη μια φορά πόσο προκατειλημμένη είναι η Ευρωβουλή στο Κυπριακό».

«Εάν διατηρήσουν αυτήν την προσέγγιση και νοοτροπία, δεν είναι δυνατόν τα όργανα της ΕΕ να συμβάλουν εποικοδομητικά στην επίλυση του Κυπριακού», επισημαίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο καλεί το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση «να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα στο νησί της Κύπρου, να λάβει υπόψη την παρουσία του τουρκοκυπριακού λαού και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΕΕ έναντι των τουρκοκυπρίων τον Απρίλιο του 2004».

«Η Τουρκία δεν δέχεται καμία απειλή και κανέναν εκβιασμό και θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων, αλλά και τις προσπάθειες διαλόγου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε τον δρόμο για κυρώσεις στην Τουρκία το Ευρωκοινοβούλιο-Ο λόγος στους ηγέτες

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας