Η παραδοχή, τα καρφιά για το... λιλλή του Λίλλη και η προσγείωση στο «Βενιζέλος»

Με μπηχτές και υπονοούμενα στο twitter, επανήλθε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, από δύο εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της Δρομολαξιάς, Βενιζέλου Ζαννέτου και Νίκου Λίλλη, χοντραίνοντας την κόντρα με το ΑΚΕΛ, στη σκιά όλων των προηγούμενων αποκαλύψεων για σκάνδαλα και διαφθορά. 

Μεταξύ άλλων ο Βενιζέλος Ζαννέτος, χαρακτήρισε τον Νίκο Κατσουρίδη, ως τον ιθύνων νου του σκανδάλου, πίσω από τον οποίο κρύφτηκε ο Νίκος Λίλλης. Σήμερα ο Νίκος Λίλλης απαντώντας σε όσα είχε ισχυριστεί ο Βενιζέλος Ζαννέτος, έδωσε στη δημοσιότητα απόδειξη πληρωμής εισφοράς 100 χιλιάδων ευρώ, που ο ίδιος είχε δώσει στον κ. Ζαννέτο το 2012, λίγους δηλαδή μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις δημιούργησαν ένα νέο κύκλο εσσωστρέφιας στην Εζεκία Παπαϊωάννου, αφού αρκετά χρόνια μετά, ένα σκάνδαλο που δημιούργησε τραύματα στην παράταξη, επέστρεψε στην επικαιρότητα, μέσω ενός μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Το καυστικό tweet του ΔΗΣΥ
Με αναφορές στην πρόσφατη εκδήλωση κατά της διαφθοράς που διεξήγαγε πρόσφατα το ΑΚΕΛ και την καταδίκη του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, Βενιζέλου Ζαννέτου, ο ΔΗΣΥ σημειώνει πως τελικά η Γραμματεία του ΑΚΕΛ θα μπει σε πτήση, αντί να κατεβάσει κόσμο στον δρόμο. 

«Η Γραμματεία του ΑΚΕΛ που κατά τον Ζαννέτο ήταν πλήρως ενήμερη για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, τελικά θα μπει σε πτήση αντί να κατεβάσει κόσμο στους δρόμους. Έχει και το... λιλλή σε μετρητά από το Λίλλη, για τα έξοδα της πτήσης. Θα προσγειωθεί όμως στο Βενιζέλος», σημειώνει με νόημα σε ανάρτηση του στο twitter o Δημοκρατικός Συναγερμός. 

Η παραδοχή του ΑΚΕΛ
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της η Γραμματεία του ΑΚΕΛ προχωρά σε παραδοχή αναφορικά με τις ανώνυμες εισφορές που δεχόταν το κόμμα. «Δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό να παραδεχτούμε ότι οι παλιές πρακτικές που αφορούσαν στις ανώνυμες εισφορές, έχουν απαξιωθεί από τα κόμματα και την κοινωνία. Πρόκειται για ένα κακό παρελθόν το οποίο ως ΑΚΕΛ έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι αφήσαμε πίσω μας».

Και προσθέτει: «Από το 2013 εξάλλου, όταν άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο, αλλαγή για την οποία πρωταγωνιστήσαμε ως Κόμμα, δίνουμε απτά δείγματα γραφής σε σχέση με την οικονομική διαφάνεια. Ανελλιπώς και πάντοτε εμπρόθεσμα καταθέτουμε τους ελεγμένους οικονομικούς λογαριασμούς του ΑΚΕΛ στην Ελεγκτική Υπηρεσία και αναρτώνται στην Ιστοσελίδα του Κόμματος».

Αναφορικά με τους σημερινούς ισχυρισμούς Λίλλη στην εφημερίδα «Πολίτης», η γραμματεία του ΑΚΕΛ σημειώνει ότι «θα μείνουν από εμάς ασχολίαστοι, όχι γιατί αποφεύγουμε την ουσία, αλλά επειδή από θέση αρχής δεν πιστεύουμε στις μιντιακές δίκες. Υπάρχουν απαντήσεις στους ισχυρισμούς του κ. Λίλλη κι αυτές δόθηκαν επανειλημμένα όταν το θέμα βρισκόταν στην επικαιρότητα. Δεν θα πάμε όμως πίσω».

«Εάν θέλουμε», συνεχίζει το ΑΚΕΛ, «να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο πρέπει βεβαίως να κοιτάμε με αυτοκριτική διάθεση το παρελθόν, αλλά το βλέμμα μας να παραμένει προσηλωμένο στο σήμερα και στο μέλλον. Η χώρα βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη δίνη σκανδάλων διαφθοράς με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Αναστασιάδη».

«Όσο λοιπόν και να βολεύει κάποιους η παρελθοντολογία, με ισχυρισμούς για δημιουργία εντυπώσεων, εμείς έχουμε υποχρέωση να αναδεικνύουμε τις παθογένειες που οδήγησαν στον διεθνή διασυρμό της χώρας μας με ευθύνη των σημερινών κυβερνώντων. Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως κάναμε πολλές φορές, για την πάταξη της διαφθοράς, για διαφάνεια και λογοδοσία», καταλήγει η Γραμματεία του ΑΚΕΛ.

 

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά