Προς «κυβέρνηση ευρείας αποδοχής» στα κατεχόμενα

Κοινά σημεία με το κόμμα του Λαού, διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν λέγοντας ότι αυτό που αναζητούν είναι μια «κυβέρνηση ευρείας αποδοχής».
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μετά την δεύτερη συνάντηση του ΡΤΚ – στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» - με το κόμμα του Λαού, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι μετέφεραν την πρότασή τους για μια «κυβέρνηση» τεχνοκρατών ευρείας αποδοχής μέχρι τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» για την ημερομηνία των οποίων – πρόσθεσε – «συμφωνούμε πάνω κάτω».
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΛ, Γενάλ Σενίν δήλωσε κι αυτός ότι χρειάζεται να σχηματισθεί μια «τριμερής κυβέρνηση ευρείας αποδοχής», με κάποιες τ/κ ιστοσελίδες να κάνουν λόγο για πράσινο φως σε μια «κυβέρνηση» ΡΤΚ – ΚΕΕ – ΚΛ.
 
Οι σημερινές επαφές του προέδρου του ΡΤΚ ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψή του στα γραφεία του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας ο πρόεδρος του οποίου, Τζεμάλ Οζγιγίτ δήλωσε πως εάν μπορεί να σχηματισθεί «κυβέρνηση» με 26 ψήφους στήριξης στη «βουλή», εκτός των δικών τους ψήφων, τότε δεν θέλουν να πάρουν μέρος σε ένα «κυβερνητικό» σχήμα.
 
Στην δήλωσή του μετά την συνάντηση ο κ. Οζγιγίτ πρόσθεσε ότι μετά την εκλογή του Ερσίν Τατάρ στο «προεδρικό», έχει δημιουργηθεί ένα χάος και άφησε πίσω του μια σύγχυση, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει «υπουργικό συμβούλιο» ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αναζητούν λύσεις.  Ανέφερε επίσης ότι αύριο το  βράδυ θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματός του  και θα αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή  όχι σε ένα «κυβερνητικό σχήμα ευρείας αποδοχής» προσθέτοντας ότι εάν υπάρξει ένα σχήμα που θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης των 26 που χρειάζεται στη «βουλή», το ΚΚΔ δεν θα ήθελε να είναι μέρος αυτού του σχήματος, εννοώντας ότι δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια «κυβέρνηση ευρείας αποδοχής» (ΣΣ: όπου προφανώς θα συμμετέχει και το ΚΕΕ).
 
Σημειώνεται ότι αύριο ο πρόεδρος του ΡΤΚ θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο επαφών του με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα, συναντώντας τις ηγεσίας των ΔΚ και ΚΑ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης