Πέμπτη 9 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Χαράζει τις γραμμές των μέτρων το Υπουργικό-Ανακοινώσεις και για τις γιορτές

  24/11/2020 17:36
Χαράζει τις γραμμές των μέτρων το Υπουργικό-Ανακοινώσεις και για τις γιορτές

Χαράζει τις γραμμές των μέτρων το Υπουργικό-Ανακοινώσεις και για τις γιορτές

  24/11/2020 17:36
Την Παρασκευή διά στόματος Υπουργού Υγείας, θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την πανδημία, που θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι την Πέμπτη.
 

Οι συσκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, διαδέχονται η μία την άλλη με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου να τυγχάνει ενημέρωσης το απόγευμα, από μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας για την επιδημιολογική κατάσταση μέχρι σήμερα.

Απόψε οι επιστήμονες συνέρχονται προκειμένου να καταρτίσουν λίστα με προτάσεις, η οποία θα παρουσιαστεί αύριο στις εννέα το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώπιον του οποίου θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης. Ακολούθως και συγκεκριμένα στις 10:30, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει τη γενική φιλοσοφία των μέτρων, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Κι αυτό επειδή θα συνυπολογιστούν και τα δεδομένα της Τετάρτης και της Πέμπτης, προκειμένου να υπάρχει ακόμα πιο ξεκάθαρη εικόνα για κάθε περιοχή και να διαφανεί εάν τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι επαρκή.

Ο Πρόεδρος θα ακούσει τους επιδημιολόγους και θα ληφθούν αποφάσεις αύριο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ο Κυριάκος Κούσιος, σημείωσε πως το Υπουργικό θα λάβει αποφάσεις για το τι θα γίνει με τα μέτρα  που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ, καθώς και για το τι θα ισχύσει κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο ολικού lockdown
Η Κυβέρνηση πάντως δεν προκρίνει την επιλογή του ολικού lockdown για δύο εβδομάδες, αφού από τη μία υπάρχει σταθεροποίηση στις περιοχές που έχουν πρόβλημα, ενώ θεωρούνται διαχειρίσιμα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον και τα επιδημιολογικά δεδομένα στις άλλες επαρχίες, που έχουν, ωστόσο αυξημένα κρούσματα.

Τα μέτρα που βρίσκονται τώρα σε ισχύ παγκύπρια, που είναι το κέρφιου από τις 11, ο περιορισμός στις συναθροίσεις σε σπίτια και οι ειδικές ρυθμίσεις σε χώρους εστίασης αναμένεται να παραμείνουν. Αυτό που θα αποφασιστεί, είναι κατά πόσον θα υπάρξει αυστηροποίηση τους,  με δεδομένη την αύξηση κρουσμάτων ειδικά στις επαρχίες Λευκωσίας και ελεύθερης Αμμοχώστου.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται και το ξεκλείδωμα της Πάφου, περιοχή που έχει πλέον καλύτερους επιδημιολογικούς δείκτες. Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η Λεμεσός, που αν και έχει σημάδια σταθεροποίησης, είναι πολύ επιβαρυμένη. Ενδέχεται όμως να υπάρξουν χαλαρώσεις και σε αυτή την επαρχία.

Τα μέτρα των Χριστουγέννων
Την Παρασκευή ανακοινώνονται μέτρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπου εκτός κι εάν υπάρξει ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, θα υπάρξουν χαλαρώσεις. Η σκέψη είναι να αυξηθεί από τα 10 στα 20 άτομα ο αριθμός των συναθροίσεων σε σπίτια και να υπάρξουν χαλαρώσεις στην ώρα του κέρφιου.

Ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος αυτή τη στιγμή και η πιο μεγάλη ανησυχία, είναι οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, που αυξήθηκαν πολύ τις τελευταίες ημέρες. Παρόλο που υπάρχουν ακόμη περιθώρια, το γεγονός ότι εντοπίστηκαν απανωτά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας αυξάνει τους φόβους για περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες. Ο δείκτης με τις νοσηλείες, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς, αν όχι ο σημαντικότερος όταν λαμβάνονται αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας