Παρασκευή 5 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ενώπιον Αναστασιάδη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα-Εβδομάδα αποφάσεων

  23/11/2020 12:54
Ενώπιον Αναστασιάδη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα-Εβδομάδα αποφάσεων

Ενώπιον Αναστασιάδη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα-Εβδομάδα αποφάσεων

  23/11/2020 12:54
Στο Προεδρικό θα μεταβούν εκ νέου την Τετάρτη τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, που θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
 

Οι ειδικοί θα αναλύσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και θα καταθέσουν το πλάνο με τις προτάσεις τους με ορίζοντα τα Χριστούγεννα, όπου όπως ξεκαθαρίστηκε ήδη, θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέτρα και περιορισμοί το εύρος των οποίων θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, είναι εάν οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν την Τετάρτη ή εάν θα μετατεθούν για την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα είναι έτοιμη η Εθνική Αναφορά για την πορεία της πανδημίας και θα διαφανεί πιο ξεκάθαρα η απόδοση των μέτρων και η κατάσταση σε κάθε περιοχή.

Αυτό που θα ληφθεί υπόψην τόσο για τα μέτρα το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, όσο και για αυτά που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα είναι από τη μία η πορεία της νόσου σε κάθε επαρχία και από την άλλη η ροή ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία, που αγγίζουν πλέον τριψήφιο αριθμό.

«Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι εν πολλοίς τα μέτρα αποδίδουν, αλλά δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, γιατί πρέπει να παρέλθει μια περίοδος. Φαίνεται ότι τα μέτρα όπως έχουν ληφθεί αποδίδουν πολύ καλύτερα και έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε Λεμεσό και Πάφο», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του alpha.

Κληθείς να απαντήσει εάν στις νέες αποφάσεις θα δοθεί χρονικό περιθώριο προκειμένου να μην προκύψουν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν, ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε πως «μέσα στα πλαίσια μιας πανδημίας, δεν θα είναι όλα σε απόλυτο βαθμό, θα υπάρχουν παράπονα ή περιθώρια διόρθωσης κάποιων αστοχιών. Στην ουσία όμως, τα μέτρα τα οποία έχουν αποφασιστεί έχουν λειτουργήσει, με κάποια ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί». Όπως ανέφερε η ουσία είναι πως όλοι πρέπει να προστατευθούμε σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση, «θα πρέπει να πάρει εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ακούμε τις συμβουλές των Επιδημιολόγων».

Σε ότι αφορά στις διαφορετικές θέσεις και απόψεις των επιδημιολόγων, απάντησε πως είναι λογικό να μην συμπίπτουν οι απόψεις επειδή πρόκειται για πολυπληθή ομάδα. Σημείωσε δε, πως η Κυβέρνηση ακούει τις συμβουλές των ειδικών που έχουν το κύριο βάρος στη λήψη αποφάσεων και πως στην περίπτωση της Πάφου, δεν υπήρξε διαφωνία ως προς τα μέτρα που επιβλήθηκαν. «Η θέση που έχω είναι ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες για τις αποφάσεις. Οι αποφάσεις λαμβάνονται αφότου ακούμε τους επιδημιολόγους και όσο ήμουν εκεί δεν άκουσα ενστάσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας