Τα βάζει με Γιολίτη και εξαπολύει νέα πυρά στην Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ για τη διαφθορά

Με νέα πυρά κατά της Κυβέρνησης και της υπουργού Δικαιοσύνης για τη διαφθορά, επιστρέφει το ΑΚΕΛ, με τον βουλευτή του κόμματος Άριστο Δαμιανού να τονίζει πως απορρίπτουν κατηγορηματικά την προσέγγιση Γιολίτη για τη διαφθορά και επανέλαβε τη θέση τους ότι η Κυβέρνηση ευθύνεται για την κατρακύλα.
 
«Σε μια περίοδο που η απαξίωση πλήττει θεσμούς, εξουσίες και πολιτικό σύστημα, δεν προσφέρουμε υπηρεσία όταν προσπαθούμε να εμφανιστούμε ως οι μόνοι προασπιστές της προσπάθειας για καταπολέμηση της διαφθοράς, ρίχνοντας μάλιστα ευθύνες στους άλλους. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι η σημερινή δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αυτό το μήνυμα προσπαθεί να περάσει. Ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη –Συναγερμού έκανε τα πάντα στην εντέλεια και ότι η διαφθορά δεν αγγίζει τους κυβερνώντες. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτή την προσέγγιση».
 
Ο κ. Δαμιανού σημείωσε πως είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού που ευθύνεται για την κατρακύλα στους δείκτες της διαφθοράς. Είναι ο κύριος Αναστασιάδης και το Υπουργικό του Συμβούλιο που εμπλέκονται σε κρούσματα θεσμικής διαπλοκής. Τα χρυσά διαβατήρια, το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα με τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες και η Ryan Air, είναι έργα της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού.
 
Την ίδια ώρα δεν είναι ορθό για ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου να αναπαράγει λανθασμένη πληροφόρηση, την οποία προφανώς έχει λάβει. Αριθμός νομοθετικών πρωτοβουλιών τις οποίες επικαλείται προήλθαν από κόμματα και όχι από την κυβέρνηση. Ζητήματα όπως το όριο θητειών αξιωματούχων και η διεύρυνση του καταλόγου των ελεγχόμενων προσώπων στο «πόθεν έσχες» αποτελούσαν πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΑΚΕΛ. Την ώρα που το κυβερνών κόμμα αλλά και ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης διαφωνούσαν. Επιπλέον, νομοσχέδια τα οποία επικαλείται, ουδέποτε έφτασαν στη Βουλή ή βρίσκονταν στα συρτάρια του υπουργείου της ή άλλων υπουργείων μέχρι χθες. Για παράδειγμα η σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς ή η σημερινή όψιμη κατάθεση νομοσχεδίου για εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα θέματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
 
«Συμφωνούμε με την Υπουργό ότι το κλειδί για την καταπολέμηση της διαφθοράς βρίσκεται στην πολιτική βούληση. Ο πολιτικός βίος των κυβερνώντων δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι διαθέτουν την απαραίτητη πολιτική βούληση», καταλήγει ο κ. Δαμιανού.

Δειτε Επισης

Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές