Η κόντρα Αβέρωφ-Νικόλα για τη διαφθορά και ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά

Την έντονη αντίδραση του Νικόλα Παπαδόπουλου προκάλεσε η επιστολή του κ. Νεοφύτου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, αναφορικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του πολιτικού συστήματος. 

Ειδικότερα Αβέρωφ Νεοφύτου ζητεί την άμεση συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν τη διαφάνεια, θωρακίζουν το κύρος και την αξιοπιστία της πολιτείας και των εκλεγμένων αντιπροσώπων της αλλά και αναβαθμίζουν την ποιότητα της δημοκρατικής λειτουργίας.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τονίζει την κρισιμότητα της συζήτησης και της ψήφισης των προαναφερθέντων μεταρρυθμίσεων με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, ακόμη και αν απαιτηθεί αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, ενώ σημειώνει πως τα θέματα που εγείρονται μέσω της επιστολής θα πρέπει να τεθούν άμεσα προς συζήτηση σε Σύσκεψη Αρχηγών Κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαναφέρει την οριζόντια ψηφοφορία, προτείνει επιστολική ψήφο ο Αβέρωφ

Λίγο αργότερα, με ανάρτηση του στο twitter o πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου πως, «είναι  τελευταίος που δικαιούται να ζητά συζήτηση για μέτρα κατά της διαφθοράς. 

Μάλιστα τον κατηγόρησε ότι το κόμμα του συνεχίζει να παρεμποδίζει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή Ελεγκτή για το σκάνδαλο των «Χρυσών διαβατηρίων» και συνεχίζει τη συγκάλυψη.

«Η κατρακύλα της διαφθοράς συνεχίζεται», καταλήγει η ανάρτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου. 

Μάλιστα σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το αίτημα του ΔΗΣΥ «προκλητική κοροϊδία της κυπριακής κοινωνίας». Επιπλέον κατηγόρησε τον Δημοκρατικό Συναγερμό ότι «συνεχίζει να επιβάλλει την αδιαφάνεια και τη συγκάλυψη του μεγαλύτερου δικτύου διαπλοκής στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η απάντηση από την Πινδάρου, ήρθε μέσω twitter από τον Αβέρωφ Νεοφύτου. «Προσπερνώ τις προκλήσεις του Νικόλα Παπαδοπουλου», έγραψε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. 

«Όλοι μαζί να συμβάλλουμε με εισηγήσεις και να κάνουμε πράξη αυτό που διακηρύττουμε καθημερινά. Να θεσπίσουμε τους αναγκαίους μηχανισμούς για πάταξη διαφθοράς και διαπλοκής», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοψηφίσματα, οριζόντια και ανακλητό προτείνει η Συμμαχία για πάταξη της διαφθοράς

 

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»