Υπ. Εργασίας: Πρωτιά της Κύπρου στην εξασφάλιση οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ

Το μεγαλύτερο ποσό από όλες τις χώρες της ΕΕ, σε αναλογία πληθυσμού, έχει εξασφαλίσει η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην απασχόληση από την Πανδημία, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η Κύπρος έχει εξασφαλίσει ποσό ύψους 479 εκ ευρώ με την πρώτη δόση των 250 εκ. ευρώ να έχει ήδη καταβληθεί.
 
Σε δηλώσεις της η κ. Αιμιλιανίδου εξέφρασε αρχικά την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των 8 σχεδίων για την στήριξη της απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μέσω του εργαλείου sure, του χρηματοδοτικού εργαλείου της Επιτροπής.
 
Η Υπουργός είπε πως χθες έχει καταβληθεί η πρώτη δόση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ και αρχές του 2021 θα καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό. Όπως σημείωσε, η έγκριση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των 479 εκατομμυρίων, δείχνει πως ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της κρίσης από την πρώτη στιγμή και η στήριξη τω εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των αυτοτελώς εργαζομένων και η εκπόνηση όλων των σχεδίων από τον Μάρτιο του 2020, ήταν ορθός.
 
Όπως εξήγησε, αυτό το ποσό αποτελεί μια μορφή δανεισμού με αποπληρωμή σε 15 χρόνια, ενώ σημείωσε πως ακόμα 2 χώρες της ΕΕ έχουν καταφέρει να εγκριθούν όλα τα σχέδια που είχαν εφαρμόσει ή εξακολουθούν να εφαρμόζουν.
 
Η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως είναι σημαντική, επίσης, η πρωτιά της Κύπρου σε σχέση με το ποσό που έχει εγκριθεί και ήδη καταβάλλεται, καθώς αυτό είναι το ψηλότερο εντός τα ΕΕ σε σχέση με την αναλογία πληθυσμού της χώρας. «Αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε όλα αυτά τα σχέδια γιατί πραγματικά όλοι όσοι εργάζονται, οι επιχειρήσεις και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι έχουν ανάγκη την στήριξη μας για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία του Covid-19», κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ