Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις εγγυήσεις

Η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις εγγυήσεις στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. Είπε ακόμη ότι θα συνεχίσουν και τις έρευνες τους στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι σε αυτό το θέμα είναι αποφασισμένοι.

Ο Χουλούσι Ακάρ αναφερόμενος στην 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους είπε ότι “πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι η τδβκ είναι ασφαλής. Να διασφαλιστεί η ασφάλεια για να μπορεί να ακολουθήσει η ευημερία. Η θέση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση. Αυτό θα συνεχίσει και στην νέα περίοδο να είναι το ίδιο. Όποια ήταν η στάση και οι απόψεις μας προηγουμένως θα συνεχίσουν να είναι οι ίδιες. Σε αυτό το θέμα ο Πρόεδρός μας ήταν σαφής στην ομιλία του κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε για την 37η επέτειο της τδβκ. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Η επιθυμία και ευχή μας είναι μόνιμη λύση διά της ειρηνικής και πολιτικής οδού.
 
Εν τω μεταξύ οι Ε/κ πρέπει να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους, να αποδεχτούν την ύπαρξη των Τ/κ εκεί και να γίνει γνωστό ότι έχουν κυρίαρχα και ίσα στοιχεία. Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε τετελεσμένα, άλλωστε δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Ως Τουρκία θα στηρίζουμε όπως πάντα τα δικαιώματα και το δίκαιο της τδβκ, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την παραβίασή τους”. 

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις εγγυήσεις και δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα. Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι τα ερευνητικά πλοία συνεχίζουν τις τεχνικές και επιστημονικές έρευνες τους στην ανατολική Μεσόγειο.
 
“Αυτά τα πλοία μας συνεχίζουν την εργασία τους, κι εμείς διασφαλίζουμε την ασφάλειά τους, τα συνοδεύουμε. Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι. Ως τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε και να παρακολουθούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»