Οργή Αναστασιάδη για Τατάρ-«Λέει ψέματα ότι δεν απέκλεισα τη λύση δύο κρατών»

Κατηγορηματική απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του ο Ερσίν Τατάρ, δίνει με γραπτή δήλωση του ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο Τατάρ ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του σε αγγλόφωνο τουρκικό κανάλι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ιας δεν του απέκλεισε κατηγορηματικά την λύση δύο κρατών. 
 
Όπως σημειώνει ο Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωση-απάντηση που εξέδωσε, όταν ο κατοχικός ηγέτης, ήγειρε κατά την πρώτη τους συνάντηση το θέμα, «καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησης μου με τον κ. Τατάρ, η θέση μου ήταν ξεκάθαρη πως η λύση που μπορεί να εξευρεθεί είναι αποκλειστικά και μόνο στη βάση των Συμφωνιών Κορυφής, των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές και αξίες της ΕΕ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οριστικοποιείται η ημερομηνία άφιξης Λουτ με οδηγίες για διερεύνηση προθέσεων
 
«Όταν ο κ. Τατάρ ήγειρε κατά τη συνάντηση μας το θέμα της λύσης των δύο κρατών, όχι μόνο την απέρριψα, αλλά επιχειρηματολόγησα και ανέφερα, μεταξύ άλλων, και πέραν των όσων ανέφερα προηγουμένως, ότι κανείς σε διεθνές επίπεδο, στα ΗΕ και ειδικά στην ΕΕ, δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιου είδους λύση», τονίζει ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
Και προσθέτει: «Συνεπώς, τα όσα δηλώνει ο κ. Τατάρ, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά δημιουργούν και υποψίες για τα κίνητρα του ενόψει της πρωτοβουλίας του ΓΓ των ΗΕ».
 
«Ταυτόχρονα», υποδεικνύει, «θέτουν εν αμφιβόλω την ειλικρίνεια που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας για το καλό της Κύπρου».
 
«Για ύστατη φορά, καλώ την Τουρκία και τον κ. Τατάρ να αντιληφθούν ότι μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού δεν θα επιτευχθεί με διαστρεβλώσεις, αλλά με γνήσια πολιτική βούληση προς όφελος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στη βάση των Συμφωνιών Κορυφής, των ψηφισμάτων και αποφάσεων των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί στις συνομιλίες, του πλαισίου του ΓΓ, του διεθνούς δικαίου, καθώς και των αρχών και αξιών της ΕΕ», καταλήγει στην γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων