Συνάντηση ΥΠΕΣ με αντιπροσωπεία της «Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων»

Το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησαν μεταξύ άλλων, στην σημερινή τους συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής με αντιπροσωπεία της Πολιτικής Πλατφόρμας «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Νουρής δήλωσε ότι για το νομοσχέδιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαιτείται ένας συναινετικός τρόπος προσέγγισης των οποιωνδήποτε διαφορών υπάρχουν μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, «και όχι μόνο, ώστε να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε τις όποιες διαφορές για να προσφέρουμε επιτέλους στους πολίτες αυτού του τόπου μία ποιοτική Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα μπορεί να δίνει υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος».
 
Αυτό, είπε, είναι πλέον κοινή πεποίθηση και στόχος απόλυτα εφικτός να γίνει πραγματικότητα μέσα στην τρέχουσα χρονιά, με την ψήφιση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων.
 
Ο κ. Νουρής είπε ότι άκουσε εποικοδομητικές εισηγήσεις από τη «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων» για το θέμα της μετανάστευσης. «Έχω μοιραστεί μαζί τους τις ανησυχίες μας όσον αφορά τις αυξανόμενες ροές, τις δυνατότητες, αλλά και τις αδυναμίες μας σαν κράτος να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο θέμα».
 
Η πόρτα του ΥΠΕΣ είναι ανοικτή, όχι μόνο στη «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων», αλλά σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να έχουν παρόμοιες συζητήσεις, είπε, γιατί «μόνο μέσα από τον διάλογο μπορούμε να γεφυρώνουμε τις όποιες μεταξύ μας διαφορές».
 
Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος της Πλατφόρμας «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων», Μαρίνος Μουσιούττας, είπε ότι συζήτησαν το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι υπάρχουν σημεία συναντίληψης, αλλά και διαφορές. «Είμαστε σίγουροι ότι με τη συζήτηση θα βρεθεί η χρυσή συνισταμένη, ούτως ώστε η μεταρρύθμιση να γίνει γεγονός, κάτι που ζητά όλος ο κόσμος» είπε.
 
Για το μεταναστευτικό, είπε ότι είναι σύμφωνοι με τις ενέργειες του ΥΠΕΣ και αναφέρθηκε στη σημασία της αμεσότερης εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.
 
Σε ό,τι αφορά στα νέα προγράμματα για την κατοικία, που εξάγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών σήμερα στη Βουλή, ο κ. Μουσιούττας διευκρίνισε ότι θα τα εξετάσουν σε βάθος και θα επανέλθουν με τυχόν παρατηρήσεις. «Θεωρούμε όμως ότι σε γενικές γραμμές βρίσκεται στην ορθή κατεύθυνση, και ήταν και μεταξύ των δικών μας εισηγήσεων να δούμε τι γίνεται με την πρώτη κατοικία στις ορεινές περιοχές, και όχι μόνο», πρόσθεσε.
 
Τέλος, είπε ότι συζήτησαν για την Λευκωσία. «Είναι το αστικό και  διοικητικό κέντρο της Κύπρου», ανέφερε.  «Η  πατρίδα μας αποκτά επιτέλους την πρωτεύουσα που αξίζει. Μια μοιρασμένη πρωτεύουσα που χρειάζεται όλοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε να αποκτήσει και αίγλη και δύναμη», κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές