Στο έλεος των βαρβάρων το Βαρώσι-Το ποινικό μητρώο και ο αντίλαλος του Ερντογάν

Με απόλυτη ακρίβεια και αξιοζήλευτή επιτυχία, ότι δεν καταφέρνει να κάνει στα εσωτερικά της χώρας του, η οποία μαστίζεται από ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, πετυχαίνει, σε θέματα που αφορούν την Κύπρο και γενικότερα την ανατολική Μεσόγειο ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Ξεκινώντας με τα τετελεσμένα που δημιούργησε στη θάλασσα, στέλνοντας αρχικά το Barbaros και αργότερα τα γεωτρύπανα Fatih και Yavuz, συνέχισε με την απομάκρυνση του Μουσταφά Ακιντζί, τις πρώτες προκλήσεις στο Βαρώσι, την πλήρη οικονομική εξάρτηση του ψευδοκράτους και σήμερα ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των τετελεσμένων που θέλει να δημιουργήσει με την χωρίς προηγούμενο όπως χαρακτηρίζεται τις τελευταίες ημέρες, πρόκληση με το πικ νικ εντός της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων. 

Σήμερα με αυτό το μακάβριο για τους πρόσφυγες αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο θέαμα που θα παρακολουθήσουμε, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος τετελεσμένων που επεδίωκε να δημιουργήσει η Άγκυρα, ώστε να φέρει τα πράγματα εκεί που τα ήθελε πριν την έναρξη της νέας προσπάθειας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ γαι την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό σε μια προσπάθεια επίτευξης λύσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισβάλλουν σαν φαντάσματα στην πόλη φάντασμα...

Από το 2017, όταν κατέρρευσε με ευθύνη της Τουρκίας, η προσπάθεια στο Κρανς Μοντανά, η Τουρκία δειλά δειλά ξεκίνησε την εισαγωγή των νέων ιδεών που σήμερα αποτελούν επίσημο δόγμα. Με τις έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, την εκλογή Τατάρ και το άνοιγμα των Βαρωσίων, οδήγησε την κατάσταση σε ένα πραγματικό αδιέξοδο και σε μια κρίσιμη καμπή που πρόδηλοι το τι θα επακολουθήσει. 

Τα τετελεσμένα που σήμερα ολοκληρώνονται με τον πιο άσχημο και αποκρουστικό τρόπο, θα αποτελέσουν τους επόμενους μήνες διαπραγματευτικά χαρτιά για τους Τούρκους στο τραπέζι του διαλόγου και με τον Τατάρ πλέον να μην είναι το μαύρο πρόβατο, όπως ήταν ο Ακιντζί, αλλά ο αντίλαλος των «θέλω» της Άγκυρας. 

Σήμερα στο Βαρώσι θα γραφτεί ακόμη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ταλαιπωρημένης πόλης, αλλά και μια μαύρη σελίδα στο ποινικό μητρώο της Τουρκίας. Ένα ποινικό μητρώο που γέμισε αλλά κανένα δικαστήριο, κανένας παγκόσμιος οργανισμός, κανένας ισχυρός της Ε.Ε. δεν δείχνει διάθεση και βούληση να εξετάσει.

Οι εργασίες για την υποδοχή του Σουλτάνου, συνεχίσθηκαν μέχρι χθες. Όπως έγραψε και κάποιος Τουρκοκύπριος στο twitter, ασφαλτόστρωσαν δρόμους σε μια πόλη που δεν ζει κανένας, κατασκεύασαν ποδηλατόδρομους ενώ απαγόρευσαν την ποδηλασία, φύτεψαν δέντρα σε μια περιοχή που δεν έχει δίκτυο ύδρευσης, φύτεψαν εποχιακά λουλούδια, σε μια πόλη που δεν ζει κανένας να τα ποτίζει καθημερινά Όπως θα έλεγε και ο Θεοδόσης Πιερίδης, «γιατί εσείς είστε ξένοι κι όσα βάγια αν κρατάτε, τούτη η γη δεν πουλιέται δεν της γίνεστε φίλοι, η πατρίδα είναι μάνα έχει μνήμη θυμάται απ’ τον άγιο της κόρφο ποια βυζάξανε χείλη, κι η γλυκιά μας η Κύπρος ήταν είναι θα μένει, για τα τέκνα της μάνα μα για σας πάντα ξένη. 

Το πρόγραμμα του Ερντογάν στο ψευδοκράτος παραμένει μέχρι αυτή την ώρα άγνωστο. Έγινε γνωστό ωστόσο ότι πριν μεταβεί στο Βαρώσι θα εγκαινιάσει το Νοσοκομείο για τον κορωνοϊό στη Λευκωσία, ενώ θα έχει και διμερείς επαφές με τον Τατάρ, ώστε να δώσει γραμμή ενόψει των συναντήσεων του κατοχικού ηγέτη με την Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία αναμένεται στην Κύπρο το τελευταίο δεκαήμερο Νοεμβρίου. 

Ο Ερντογάν από την Κύπρο αναμένεται να απευθυνθεί, τόσο προς τους Τουρκοκύπριους όσο και προς τους τρίτους, γνωρίζοντας ότι όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω του. Από τη μία, αναμένεται να εξαγγείλει νέα έργα στο ψευδοκράτος και με αυτόν τον τρόπο να τονίσει την εξάρτηση των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία και από την άλλη να στείλει μηνύματα για το Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας πως η ομοσπονδία δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για λύση του Κυπριακού, κάνοντας λόγο για τις νέες ιδέες και κατ΄ επέκταση τα δύο κράτη, ενώ παράλληλα θα θίξει και το θέμα των υδρογονανθράκων. 

Χθες στο διάγγελμα του με αφορμή την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο Τατάρ, είπε πως βιώσιμη είναι η λύση δύο κρατών και μια συμφωνία είναι δυνατή μόνο στη βάση της κυρίαρχης ισότητας, το καλύτερο πράγμα είναι να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε σαν «δύο λαοί», που ζουν κάτω από μία στέγη δύο ξεχωριστών κρατών,

Είπε ακόμα ότι «οι Ε/κ γείτονές μας θα πρέπει να αφήσουν το όνειρό τους και να αποδεχθούν το γεγονός ότι η Κύπρος είναι, επίσης, δική μας πατρίδα και ότι έχουμε επίσης κυριαρχικά δικαιώματα στην Κύπρο. Διαφορετικά όλοι θα συνεχίσουμε τον δικό μας δρόμο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιμένει στη λύση δύο κρατών ο Τατάρ-«Η Κύπρος είναι και δική μας πατρίδα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταγγείλει με επιστολές του τις ενέργειες της Τουρκίας και του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, τόσο προς τον ΓΓ των ΗΕ όσο και προς τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ και σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων χωρών μελών της ΕΕ, ενώ οι προκλήσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όπου η ΕΕ αναμένεται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Χωρίς προηγούμενο οι προκλήσεις των Τούρκων στο Βαρώσι»-Επιστολές Αναστασιαδη σε ΕΕ και ΟΗΕ

Τα σημερινά πανηγύρια θα ξεκινήσουν απο το μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία στις στις δώδεκα το μεσημέρι, ενώ η «επίσημη» στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ θα πραγματοποιηθεί στις δώδεκα και τριάντα. 

Όπως έγινε γνωστό ο Ερντογάν θα συνοδεύεται από οκτώ υπουργούς του και τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Λόγω της άφιξης του Ερντογάν στα κατεχόμενα το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμου θα είναι κλειστό για πτήσεις απο τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. 

Δειτε Επισης

Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή
Η τελική μάχη στην θανατική ανάκριση για Θανάση-Τα δύο στρατόπεδα, οι παραδοξότητες και ο μοναδικός ηττημένος