Απευθύνεται στο λαό μέσω διαγγέλματος ο Αναστασιάδης-Ανακοινώνονται οι αποφάσεις

Μέσω διαγγέλματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ανακοινώσει στις 8:30 απόψε τα νέα μέτρα, για αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης θα απευθυνθεί στο λαό, ανακοινώνοντας το περίγραμμα των νέων περιορισμών ενώ θα αναφερθεί στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος λόγω της πανδημίας, καλώντας τον κόσμο για άλλη μια φορά να τηρήσει τα μέτρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H ώρα των αποφάσεων-«Κλειδώνει» μέτρα το Υπουργικό, απόψε οι ανακοινώσεις
 
Αμέσως μετά, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις, αναφορικά με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, που θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την απογευματινή του συνεδρία, η οποία θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα.  
 
Όπως όλα δείχνουν, τα επόμενα εικοσιτετράωρα σε ολόκληρη την Κύπρο θα επιβληθεί μίνι lockdown δύο εβδομάδων, με περιορισμούς στην κυκλοφορία. Τα μέτρα στην ουσία, θα αποτελούν επέκταση μέρους αυτών που είναι σε ισχύ μέχρι τις 9 Νοεμβρίου στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, με προσθήκες κάποιων νέων που έχουν σχέση με τον εκκλησιασμό και την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα επιβληθεί από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί. Οι χώροι εστίασης εξάλλου, αναμένεται να κλείνουν στις 10:30 το βράδυ. Θα επεκταθούν, ωστόσο και κάποια από τα παγκύπρια μέτρα που είναι σε ισχύ όπως οι μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και οι περιορισμοί ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης και οι συναθροίσεις στα σπίτια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πλήρης άρση μέτρων δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό»
 
Τα μέλη του Υπουργικού θα κληθούν να αποφασίσουν και για την λήψη έκτακτων τοπικών μέτρων, βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Οι ειδικοί πάντως πρότειναν κλείσιμο επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα γυμναστήρια και τα αποδυτήρια, μαζικά rapit tests και εντατικοποίηση των ελέγχων για τήρηση των μέτρων. Τα δύο τελευταία, θα εγκριθούν απομένει, ωστόσο να διαφανεί κατά πόσον θα αποφασιστεί κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων, με παράλληλη οικονομική στήριξη από τα Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας.

Ο στόχος είναι να περάσουν σήμερα από το Υπουργικό πέραν των βραχυπρόθεσμων πιο πάνω μέτρω και κάποια μακροπρόθεσμα με ορίζοντα τον Ιανουάριο του 2021. Αυτά αφορούν κυρίως σε μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων σε μαζικές συναθροίσεις, όπως γάμους και βαπτίσεις. Η πρόταση των επιστημόνων είναι όπως ο αριθμός των καθήμενων καλεσμένων δεν ξεπερνά τα 150 άτομα.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, θα προσκομίσει εξάλλου προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, τα νέα Σχέδια στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που επηρεάστηκαν από την πανδημία, αφού κάποια έληξαν στις 31 Οκτωβρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»