Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά Αναστασιαδη-Τα οκτώ χρόνια καθυστέρησης και ο οικογενειακός περίγυρος

  31/10/2020 14:23
Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά Αναστασιαδη-Τα οκτώ χρόνια καθυστέρησης και ο οικογενειακός περίγυρος

Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά Αναστασιαδη-Τα οκτώ χρόνια καθυστέρησης και ο οικογενειακός περίγυρος

  31/10/2020 14:23
Νέα πυρά κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, με αφορμή τις εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη για μέτρα κατά της διαφθοράς.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως μετά από οκτώ χρόνια στην εξουσία ο κ. Νίκος Αναστασιάδης πληροφορήθηκε ότι υπάρχει διαφθορά στον τόπο μας και εξαγγέλλει πρωτοβουλίες.
 
«Οκτώ χρόνια τώρα ο κ. Αναστασιάδης δεν άκουε τις προειδοποιήσεις της ΕΕ για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Δεν διάβαζε τις Εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στη διαφθορά που κατέγραψε η Κύπρος από τη μέρα που ο ίδιος ανέλαβε την εξουσία. Δεν άκουσε το βροντερό «Ντροπή» που του απηύθυνε προσωπικά ο τέως Γενικός Εισαγγελέας. Δεν άκουσε τον υπουργό του ότι “ερευνήσαμε το θέμα και δεν βρήκαμε κάτι μεμπτό”. Δεν αποδεχόταν ότι είχαμε πρόβλημα με τα χρυσά διαβατήρια κι έλεγε ότι «έχουμε τα αυστηρότερα κριτήρια στην Ευρώπη”».
 
Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της Αριστεράς σημειώνει πως τώρα που το απόστημα της διαφθοράς έσπασε και η κοινωνία ξέσπασε, ο Πρόεδρος αποφάσισε να ανακοινώσει επικοινωνιακές κινήσεις.
 
«Πριν, όμως, πάρει πρωτοβουλία για τη διαφθορά, ο κ. Αναστασιάδης ας απαντήσει:
 
-Σε ποια ευνομούμενη χώρα, ο Πρόεδρος παίρνει δώρο διακοπές πολυτελείας στις Σεϋχέλλες από ξένους μεγιστάνες, στους οποίους παραχωρήθηκαν υπηκοότητες γι’ αυτούς και όλο τους το σόι;
-Σε ποια ευνομούμενη χώρα, ο Πρόεδρος και υπουργοί του εγκρίνουν τις αιτήσεις πολιτογραφήσεων που υποβάλλουν τα γραφεία που συνδέονται με τους ίδιους;
-Πού αλλού στην Ευρώπη, ο οικογενειακός περίγυρος και το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου επωφελούνται ενός προγράμματος το οποίο έστησε η κυβέρνησή του;
-Σε ποια ευνομούμενη χώρα ο στενός οικογενειακός περίγυρος του Προέδρου, κατόπιν προνομιακής πληροφόρησης που δεν είχαν οι υπόλοιποι πολίτες, βγάζει εκατομμύρια στο εξωτερικό για να γλυτώσει από τις συνέπειες προεδρικών αποφάσεων;
 
Τα οκτώ χρόνια είναι πολλά κύριε Πρόεδρε, το δείγμα της προεδρίας σας είναι πολύ μεγάλο. Πλέον δεν πείθετε κανέναν όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα κι αν επιστρατεύσουν οι πολυπληθείς και μοσχοπληρωμένοι, από τους φορολογούμενους πολίτες, σύμβουλοί σας.
 
Έτσι κι αλλιώς έρχεστε κατόπιν εορτής. Την ώρα που δηλώνατε “άμωμος και αμόλυντος” η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινούσε διαδικασία επί παραβάσει εναντίον της Κύπρου και το όνομα της χώρας μας εδώ και μερικά χρόνια διασύρεται διεθνώς».
 
ΔΗΣΥ: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί
Απαντώντας στο ΑΚΕΛ, μέσω ανακοίνωσης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώνει ότι «το ελάχιστο που μπορούν και πρέπει να κάνουν στο ΑΚΕΛ είναι αυτοκριτική και όχι να παραδίδουν μαθήματα διαφάνειας σε άλλους.
 
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας