Σάββατο 5 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Βγήκε στην επίθεση ο ΔΗΣΥ-Ο εκβιασμός του ΔΗΚΟ και η... σούπα με το ΑΚΕΛ

  27/10/2020 16:03
Βγήκε στην επίθεση ο ΔΗΣΥ-Ο εκβιασμός του ΔΗΚΟ και η... σούπα με το ΑΚΕΛ

Βγήκε στην επίθεση ο ΔΗΣΥ-Ο εκβιασμός του ΔΗΚΟ και η... σούπα με το ΑΚΕΛ

  27/10/2020 16:03
Νέα διάσταση στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Δημοκρατικού Συναγερμού από τη μια και του ΑΚΕΛ και του Δημοκρατικού Κόμματος από την άλλη, στη σκιά της κόντρας των Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, δίνει η Πινδάρου, αφήνοντας να νοηθεί πως η «συμμαχία» που στήθηκε έχει ως στόχο επικείμενη εκλογική συνεργασία. 
 
Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σημειώνει ότι, «είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες εβδομάδες το ΔΗΚΟ έχει πάθει εμμονή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό», υποδεικνύοντας πως ενώ, καταγράφηκε να πρωταγωνιστεί στο βίντεο βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, «το ΔΗΚΟ δεν έχει πει μια λέξη για το θέμα για να μην χαλάσει η σούπα που ετοιμάζουν με το ΑΚΕΛ».
 
Από την πλευρά μας, επισημαίνει ο ΔΗΣΥ, «έχουμε ήδη τονίσει πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να γίνει έλεγχος από τον Γενικό Ελεγκτή. Αν υπάρχουν συνταγματικά και άλλα ζητήματα, θα πρέπει να πάρουν θέση οι θεσμοί. Και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
 
Παράλληλα τονίζει πως, «ως προς τον εκβιασμό του ΔΗΚΟ για καταψήφιση του προϋπολογισμού, τους αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας, την οποία θέλουν να τιμωρήσουν με αυτή τους τη συμπεριφορά. Δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφεται το ΔΗΚΟ εναντίον της κοινωνίας. Το ξαναέκαναν με το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, αποστερώντας χρηματοδότηση ύψους 2 δις ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
 
Προηγουμένως, σε ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ σημείωνε ότι «υποκρισία είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να ζητά από το ΔΗΚΟ υπευθυνότητα για να εξασφαλίσει έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021, αλλά η ίδια να μην δείχνει καμία υπευθυνότητα σε ότι αφορά τον έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή και να συνεχίζει τη συγκάλυψη του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων. Υποκρισία είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να αποποιείται ευθυνών, από τη στιγμή που είναι το Υπουργικό Συμβούλιο που αποφάσιζε και έδιδε τα διαβατήρια και όχι η Βουλή. Υποκρισία είναι ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών και τέως Υπουργός Εσωτερικών, να δηλώνει ουσιαστικά -και αυτός- άμωμος και αμόλυντος, αλλά να αρνείται, συνταγματικά κατοχυρωμένο, έλεγχο».
 
Η προσπάθεια του κυρίου Πετρίδη, ανέφερε το Δημοκρατικό Κόμμα, «να ρίξει λάσπη προκειμένου να αποπροσανατολίσει τόσο από τις δικές του ευθύνες όσο και από τις ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ, πέφτει στο κενό».
 
Υποστηρίζει επίσης πως «το φταίμε όλοι, άρα δεν φταίει κανείς που καλλιεργεί ο ΔΗΣΥ, δείχνει τον φόβο και την απόγνωση του.Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ευθύνη έχουν η εκτελεστική εξουσία που έδιδε τα διαβατήρια και όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο, όπως κάνει ο ΔΗΣΥ».
 
Καταλήγοντας, το ΔΗΚΟ ανέφερε επίσης ότι «η κοινωνία ορθά απαιτεί έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση και δυστυχώς αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι συγκάλυψη, συσκότιση και εμπαιγμό της νοημοσύνης μας».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας