Το μεταγραφικό ντεμαράζ, ο στόχος της επανεκκίνησης και οι όροι στον Λιλλήκα

Με μεταγραφικό ντεμαράζ, το οποίο τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο προσδίδει πόντους και δημιουργεί κλίμα, η ΕΔΕΚ ανεβάζει στροφές όσον αφορά υλοποίηση των σχεδιασμών της ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2021, προσδοκώντας σε ουσιαστική κεφαλαιοποίηση των κινήσεων που σήμερα γίνονται, τον ερχόμενο Μάϊο.
 
Την τελευταία βδομάδα, η ΕΔΕΚ ανακοίνωσε τη συμπόρευση αριθμού προσωπικοτήτων με το Κίνημα, ενώ δεν αποκλείεται ν’ ακολουθήσουν και άλλοι. Πρόκειται για προσωπικότητες που θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο και θα ενισχύσουν την προσπάθεια του κόμματος για επανεκκίνηση και επιτυχή παρουσία στις βουλευτικές εκλογές, την ίδια ώρα που με τις κινήσεις αυτές επιχειρείται από πλευράς Σοσιαλιστών να δημιουργηθεί δυναμική και να σταλθούν ποικίλα μηνύματα με πολλούς αποδέχτες…
 
Μεταγραφή με συμβολισμούς, που για προφανείς λόγους προκάλεσε αίσθηση, αποτέλεσε η ένταξη στην ΕΔΕΚ, του μέχρι πρότινος διευθυντή του Γραφείου Τύπου του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώργου Γεωργίου, ενώ απαρατήρητη για συναφείς λόγους δεν πέρασε και η ένταξη του δημοτικού συμβούλου Στροβόλου Στέλιου Γεωργίου, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. Τον δικό της ιδιαίτερο συμβολισμό εξάλλου,  έχει σαφώς η επανένταξη του Μάριου Χαννίδη, μετά το πέρασμα που είχε από το ΑΚΕΛ, ενώ με την ΕΔΕΚ ανακοινώθηκε πως συμπορεύονται επίσης, ο νομικός Βίκτωρας Ακάμας, ο οδοντίατρος Ξένιος Κυριακίδης και ο γιατρός και ειδικός ακτινολόγος, Δημήτρης Σοφοκλέους
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Ουσιαστικά, με το μεταγραφικό αυτό ντεμαράζ η ΕΔΕΚ φιλοδοξεί να «γυρίσει» την εικόνα ενός κόμματος που για αρκετούς κινείται με την…όπισθεν και χάνει ολοένα και περισσότερο από την αίγλη του στο πολιτικό στερέωμα του τόπου, δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα της αντεπίθεσης, με νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της, για την επόμενη μέρα. Μια επομένη μέρα, από το κάδρο της οποίας βεβαίως, στην ΕΔΕΚ θέλουν διακαώς να αφαιρέσουν οριστικά και αμετάκλητα κάθε συζήτηση γύρω από το όνομα του Δημήτρη Παπάδακη και την εσωστρέφεια που η σφοδρή σύγκρουση των δύο πλευρών δημιούργησε τους τελευταίους μήνες.
 
Στόχος για τους Σοσιαλιστές ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών, είναι η ΕΔΕΚ να επανακτήσει ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά και-γιατί όχι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες-  να ανατρέψει τις ισχύουσες ισορροπίες και να θέσει υπό αμφισβήτηση τη μέχρι σήμερα καλά εδραιωμένη αντίληψη για το ποιο κόμμα είναι το κυρίαρχο στον ενδιάμεσο χώρο.  
 
Αξίζει να σημειωθεί πως όσο περνά ο καιρός, ολοένα και πιθανότερο φαντάζει το σενάριο συνεργασίας της ΕΔΕΚ με τη Συμμαχία Πολιτών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, μιας και οι όποιες αντιδράσεις αρχικά εκδηλώθηκαν γύρω από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φαίνεται σταδιακά να εξασθενούν. Δεν είναι μυστικό άλλωστε, πως οι σχέσεις ΕΔΕΚ και Συμμαχίας, όπως και οι σχέσεις των ηγετών των δύο κομμάτων, πέρασαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από συμπληγάδες και υπήρξαν άκρως συγκρουσιακές.
 
Ωστόσο, η επαναπροσέγγιση που ξεκίνησε από χαμηλότερα στην ιεραρχία στελέχη τους δείχνει ν’ αποδίδει καρπούς, με τους Μαρίνο Σιζόπουλο και Γιώργο Λίλληκα να πραγματοποιούν ήδη κατ’  ίδιαν συνάντηση και να συζητούν το πλαίσιο το οποίο θα μπορούσε να διέπει μια πιθανή συνεργασία των κομμάτων τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Όπως συναφώς πληροφορείται ο REPORTER, από πλευράς ΕΔΕΚ έχει δοθεί ξεκάθαρη προσέγγιση για το πώς η ίδια αντιλαμβάνεται την μετουσίωση μιας τέτοιας προοπτικής σε πράξη, και αυτό που αναμένεται και που θα καταδείξει κατά πόσο το όλο εγχείρημα τελικά θα προχωρήσει ή όχι, είναι η απάντηση της Συμμαχίας.
 
Επί της ουσίας, οι Σοσιαλιστές έχουν ξεκαθαρίσει πως η όποια συνεργασία θα γίνει υπό την επικεφαλίδα της ΕΔΕΚ και χωρίς οποιαδήποτε επί του ψηφοδελτίου αναφορά στη Συμμαχία Πολιτών. Θα έχει δηλαδή τον χαρακτήρα της συμμετοχής στελεχών και μελών της Συμμαχίας, στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ. Όρος που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει τεθεί, είναι πως ο Γιώργος Λιλλήκας δεν θα είναι υποψήφιος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανεβάζει στροφές η ΕΔΕΚ ενόψει εκλογών-Μοιράζει ρόλους το Πολιτικό Γραφείο

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»