Παρασκευή 4 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σφοδρή καταδίκη Αναστασιάδη της επίθεσης Ερντογάν σε Μακρόν

  26/10/2020 17:52
Σφοδρή καταδίκη Αναστασιάδη της επίθεσης Ερντογάν σε Μακρόν

Σφοδρή καταδίκη Αναστασιάδη της επίθεσης Ερντογάν σε Μακρόν

  26/10/2020 17:52

Με σφοδρό τρόπο καταδικάζει την φραστική επίθεση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζεται ότι η επίθεση αυτή κατά του Γάλλου Προέδρου από ηγέτη χώρας υποψήφιας προς ένταξη, προσβάλλει βάναυσα τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές. Η Προεδρία της Δημοκρατίας υπογραμμίζει πως η Ε.Ε. θα πρέπει ενωμένη να αντιμετωπίσει και αυτή τη νέα τουρκική πρόκληση.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Προεδρίας:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καταδικάζει την αήθη φραστική επίθεση, με απαράδεκτη με τη διεθνή πρακτική και διπλωματία φρασεολογία που δέχεται ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίθεση αυτή κατά του Γάλλου Προέδρου από ηγέτη χώρας υποψήφιας προς ένταξη προσβάλλει βάναυσα τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές.

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τον δρόμο της πρόκλησης προς την Γαλλία επειδή τολμά να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο και να καταγγείλει την πειρατική πολιτική που η Τουρκία ακολουθεί στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στη Συρία, στη Λιβύη, στον Καύκασο και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ε.Ε. θα πρέπει ενωμένη να αντιμετωπίσει και αυτή τη νέα τουρκική πρόκληση».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας