Παρασκευή 4 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Την Τρίτη η νέα Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο ΥΠΕΞ

  26/10/2020 12:50
Την Τρίτη η νέα Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο ΥΠΕΞ

Την Τρίτη η νέα Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο ΥΠΕΞ

  26/10/2020 12:50
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη Συνάντηση αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των τριών χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της οικονομίας.
 
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης αναμένεται περαιτέρω να γίνει ανασκόπηση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της συνεργασίας των τριών χωρών, ενώ θα εξετασθούν επίσης τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη θεσμοθέτηση της εν λόγω συνεργασίας, προστίθεται.
 
Πριν την τριμερή συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει χωριστές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, και του Ισραήλ, Gabi Ashkenazi. Με το πέρας των διαβουλεύσεων της Τριμερούς Συνάντησης, οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ (στις 13.00). Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο αυθημερόν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας