Τηρεί ίσες αποστάσεις, παραπέμπει στο Ανώτατο ο ΔΗΣΥ για την κόντρα Οδυσσέα-Σαββίδη

Ίσες αποστάσεις στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή τηρεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος αφού αφήνει αιχμές για τη στάση που κρατούν άλλα κόμματα, υποδεικνύει πως ο μοναδικός αρμόδιος για να επιλύσει το ζήτημα είναι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η εμπλοκή πολιτικών κομμάτων εκφράζοντας στήριξη του ενός έναντι του άλλου, προκαλεί ζημιά και φθορά στους ίδιους τους θεσμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κουνάει το δάκτυλο στον Ελεγκτή ο Γενικός Εισαγγελέας και τον καλεί σε τάξη

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «τις τελευταίες 48 ώρες ο πολίτης έγινε μάρτυρας μίας έντονης διαφωνίας μεταξύ δύο κορυφαίων ανεξάρτητων, με βάση το Σύνταγμα, θεσμών της Δημοκρατίας. Του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή. Η διαφωνία αφορούσε τις εκατέρωθεν εξουσίες δικαιώματα και υποχρεώσεις σχετικά με το πολυσυζητημένο ζήτημα των πολιτογραφήσεων. Σκοπός της παρούσης δεν είναι να πάρει θέση ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε σχέση με το ζήτημα αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε το γάντι ο Ελεγκτής, απαντά στον Σαββίδη-«Δεν είμαστε υπό την κηδεμονία κανενός»

«Αντίθετα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει την άποψη ότι εμπλοκή των πολιτικών κομμάτων εκφράζοντας υποστήριξη του ενός έναντι του άλλου προκαλεί ζημιά στους θεσμούς διότι, σε τελευταία ανάλυση, τους φθείρει εντάσσοντας τους εις το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό είναι το τελευταίο το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο πολίτης. Εις τη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Σε ότι αφορά την ουσία της διαφωνίας ο ΔΗΣΥ παραπέμπει στο Ανώτατο Δικαστήριο. «Αν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής διαφωνούν ως προς τις εξουσίες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το υπό συζήτηση θέμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει την άποψη ότι μοναδικός αρμόδιος για να επιλύσει αυτό το ζήτημα ασάφειας του τι προνοεί το Σύνταγμα είναι το Ανώτατο Δικαστήριο με βάση το άρθρο 149(β) του Συντάγματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Nέα πυρά σε Κυβέρνηση από ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, υψώνουν ασπίδα προστασίας σε Ελεγκτή

«Αυτή είναι η οδός που οφείλει να ακολουθηθεί και μάλιστα τάχιστα, εάν βεβαία το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί με απευθείας συνεννόηση μεταξύ των δύο ανεξάρτητων αυτών θεσμών. Οι περαιτέρω δημόσιες εκφράσεις αντίθετων απόψεων είτε από τους ιδίους είτε από διάφορους πολιτικούς χώρους μόνο ζημία προκαλούν εις την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους και του Πολιτεύματος», καταλήγει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας