Παρασκευή 4 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έντονη καταδίκη Κυβέρνησης για τη φιέστα Οκτάι στα Βαρώσια

  24/10/2020 15:08
Έντονη καταδίκη Κυβέρνησης για τη φιέστα Οκτάι στα Βαρώσια

Έντονη καταδίκη Κυβέρνησης για τη φιέστα Οκτάι στα Βαρώσια

  24/10/2020 15:08
Έντονα καταδικάζει η Κυπριακή Δημοκρατία την νέα πρόκληση της Τουρκίας να αποστείλει τον Φουάτ Οκτάι στα κατεχόμενα και ειδικότερα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, την οποία άνοιξαν οι Τούρκοι στις  8 Οκτωβρίου.
Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν και καταγγέλλουν, με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, να αποστείλει τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης στα κατεχόμενα,  και ειδικότερα την είσοδο του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου».
 
Πρόκειται, τονίζει ο κ. Κούσιος «για ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. H ενέργεια αυτή του Τούρκου Αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον ΓΓ των ΗΕ».
 
Την ίδια ώρα, επισημαίνει «τέτοιες παράνομες και προκλητικές ενέργειες έρχονται και σε αντίθεση με τα όσα ζητά ο ΓΓ των ΗΕ για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να εκδηλώσει πρωτοβουλία προς επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, και σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί ενώπιον του ΓΓ των ΗΕ».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας