Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συνάτηση ΔΕΟΚ με κόμματα για τον κατώτατο μισθό, ΤΚΑ και συλλογικές συμβάσεις

  23/10/2020 11:48
Συνάτηση ΔΕΟΚ με κόμματα για τον κατώτατο μισθό, ΤΚΑ και συλλογικές συμβάσεις

Συνάτηση ΔΕΟΚ με κόμματα για τον κατώτατο μισθό, ΤΚΑ και συλλογικές συμβάσεις

  23/10/2020 11:48
Σημαντικά εργασιακά θέματα συζητήθηκαν χθες στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας της ΔΕΟΚ και του Προέδρου της ΕΔΕΚ. Η ΔΕΟΚ έχει προγραμματίσει συναντήσεις και με τις ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην του ΕΛΑΜ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, τέθηκαν προς συζήτηση κατά προτεραιότητα τα θέματα του Γενικού Κατώτατου μισθού, της μεταρρύθμισης του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της νομικής ρύθμισης των συλλογικών συμβάσεων και της μεταρρύθμισης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.
 
Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και η ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου προοδευτικού και βιώσιμου οικονομικού μοντέλου.
 
ΔΕΟΚ και ΕΔΕΚ συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού του συστήματος εργασιακών σχέσεων και θεσμοθέτησης γενικού κατώτατου μισθού, ώστε να διασφαλισθεί ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους.  Κοινή ήταν επίσης η θέση για την ανάγκη μεταρρύθμισης του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και κατάργησης του πέναλτι για εργαζόμενους σε βαριά χειρονακτικά επαγγέλματα και χαμηλοσυνταξιούχους.
 
Πλήρης συναντίληψη υπήρξε και στο θέμα της μεταρρύθμισης των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας και στην ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας.
 
Ταυτότητα απόψεων υπήρξε επίσης και σε σειρά άλλων θεμάτων όπως η υποχρεωτική εισφορά των εργοδοτών στα Ταμεία Προνοίας, η θεσμοθέτηση πληρωμένης γονικής άδειας και η ενίσχυση των υποδομών παιδικής φροντίδας για διευκόλυνση ένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας