Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με επείγουσες προτάσεις στην Ολομέλεια για τις πολιτογραφήσεις προχωρούν οι Οικολόγοι

  20/10/2020 13:49
Με επείγουσες προτάσεις στην Ολομέλεια για τις πολιτογραφήσεις προχωρούν οι Οικολόγοι

Με επείγουσες προτάσεις στην Ολομέλεια για τις πολιτογραφήσεις προχωρούν οι Οικολόγοι

  20/10/2020 13:49
Την πρόταση για διάλυσης της Βουλής, παραίτηση της Κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών επανέλαβε ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι αν δεν γίνει αποδεκτή στην Ολομέλεια της Παρασκευής, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θα καταθέσει τρεις προτάσεις υπό την μορφή του κατεπειγόντως.
 
«Θεωρούμε πολύ σοβαρή την πρότασή μας για διάλυση της Βουλής, παραίτηση της Κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αν αυτή η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή, την Παρασκευή επίσης θα καταθέσουν τρεις επείγουσες προτάσεις.
 
Όπως είπε μετά την αναμενόμενη καταψήφισή της κοινής πρότασης με την βουλευτή Άννα Θεολόγου για αυτοδιάλυση της Βουλής, αφού δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την πλειοψηφία, η μη αυτοδιαλυμένη Βουλή «αλλά ακόμα πιο αποσαρθρωμένη στα μάτια των πολιτών», θα κληθεί να αποφασίσει επί τριών προτάσεων.
 
Η μια, όπως είπε, αφορά το άμεσο πάγωμα της κατάθεσης και εξέτασης αιτήσεων για το σχέδιο πολιτογραφήσεων μέχρι τουλάχιστον και το τέλος Ιανουαρίου του 2021, έτσι ώστε να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να καταθέσει τροποποιημένο νομοσχέδιο και κανονισμούς τους οποίος θα εγκρίνει η Βουλή.
 
Η δεύτερη πρόταση, σημείωσε, υπό τη μορφή πρότασης απόφασης στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι με απόφασή της η Βουλή να υποχρεώσει την Κυβέρνηση να παραδώσει στον Γενικό Ελεγκτή όλους τους απαιτούμενους φακέλους για διεξαγωγή της έρευνάς τους. Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι για την Επιτροπή που έχει δημιουργηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα για έρευνα υπάρχουν αμφιβολίες τις οποίες έστειλε με εμπιστευτική επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, γιατί όπως είπε υπάρχουν προβλήματα ως προς τη σύνθεσή της. Πρόσθεσε ότι εμπιστεύονται πολύ περισσότερο την Ελεγκτική Υπηρεσία να διεξάγει με αξιοπιστία και συντομία των έλεγχο των φακέλων των πολιτογραφήσεων.
 
Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει και μια τρίτη πρόταση η οποία δεν έχει ακόμα κατατεθεί, για κατάργηση των προνομίων στους πρώην Προέδρους της Βουλής και τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, δηλαδή της λιμουζίνας και του γραμματέα.
 
Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγεί την Κύπρο ενώπιον του δικαστηρίου και αναμένεται περισσότερος εξευτελισμός για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό για χάρη των συμφερόντων των ολίγων.  
 
Πρόσθεσε ότι όπως πληροφορούνται, την Πέμπτη όλες οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζονται για σφυροκόπημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λεγόμενου επενδυτικού προγράμματος και όπως είπε, τα χειρότερα έπονται.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας