Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Βλέπει Ερντογάν και μετά Αναστασιάδη από εβδομάδας ο Τατάρ

  20/10/2020 11:46
Βλέπει Ερντογάν και μετά Αναστασιάδη από εβδομάδας ο Τατάρ

Βλέπει Ερντογάν και μετά Αναστασιάδη από εβδομάδας ο Τατάρ

  20/10/2020 11:46
Εντός της ερχόμενης βδομάδας και αφού προηγηθεί το ταξίδι του στην Άγκυρα και η συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τοποθέτησε χρονικά την πραγματοποίηση της πρώτης του συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης Έρσιν Τατάρ. 
 
Η συνάντηση, υπενθυμίζεται, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον κ. Τατάρ, με τον Τ/κ ηγέτη να αποδέχεται την πρόταση και τον Νίκο Αναστασιάδη να ενημερώνει την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. των Η.Ε. στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για την πρόθεση των δύο ηγετών να συναντηθούν. Η κ. Σπέχαρ, ανέλαβε να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις προς αυτό τον σκοπό, στο οίκημα των Η.Ε. στη Λευκωσία.
Σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξής του σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας Χαμπέρ Κίπρις, ο Ερσίν Τατάρ προανήγγειλε πως η κοινωνική, όπως την χαρακτήρισε, συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. 
 
Στην ίδια εκπομπή, ο κ. Τατάρ είπε ότι στην τηλεφωνική του επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησαν να επισκεφθεί την Άγκυρα από εβδομάδας (σ.σ. η πρώτη εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση μετά την εκλογή του νέου «πρόεδρου» του ψευδοκράτους). Δεν αναφέρθηκε όμως σε συγκεκριμένη ημερομηνία.
 
«Αυτή τη φορά θέλω να σε υποδεχθώ ως πρόεδρο», του είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο κ. Τατάρ.
 
Ανάφερε επίσης ότι ο ίδιος τον κάλεσε στα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου πανδημίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα τελειώσει σύντομα, πρόσθεσε ο κ. Τατάρ και θα συμβάλει με την πλήρη λειτουργία στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας