Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Κέρδισε ο Ερντογάν»-Πώς ανέγνωσε τη νίκη Τατάρ ο τουρκοκυπριακός Τύπος

  19/10/2020 10:42
«Κέρδισε ο Ερντογάν»-Πώς ανέγνωσε τη νίκη Τατάρ ο τουρκοκυπριακός Τύπος

«Κέρδισε ο Ερντογάν»-Πώς ανέγνωσε τη νίκη Τατάρ ο τουρκοκυπριακός Τύπος

  19/10/2020 10:42
Το αποτέλεσμα των «προεδρικών εκλογών» και η νίκη Τατάρ μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου που ανάλογα με την τοποθέτηση της εφημερίδας σχολιάζει αυτό το αποτέλεσμα σε σχέση και με την παρέμβαση της Τουρκίας προεκλογικά. 
 
Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με την φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν σε ολόκληρο το πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Κέρδισε» και γράφει τα ποσοστά που κατέγραψαν οι Ερσίν Τατάρ και Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και το ποσοστό της συμμετοχής. Αλλού γράφει ότι ο πρώτος που συνεχάρη τον Τατάρ ήταν ο Ερντογάν και ότι βροχή έπεσαν τα συγχαρητήρια από τους Τούρκους πολιτικούς.
Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Νέα εποχή» γράφει ότι ο Ερσίν Τατάρ είναι ο πέμπτος «πρόεδρος» και καταγράφει τα ποσοστά του ίδιου και του Μουσταφά Ακιντζί, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς των υποστηρικτών του κ. Τατάρ. Αλλού γράφει ότι τέλος στην πολιτική έβαλε ο Ακιντζί.
 
Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ο Ερντογάν ήθελε, ο Τατάρ κέρδισε» γράφει ότι με την έντονη παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου και του ΑΚΡ, το ποσοστό στις «εκλογές» ήταν 51,69% για τον Ερσίν Τατάρ με το οποίο κέρδισε. Αλλού γράφει ότι επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός μεταξύ οπαδών του ΚΕΕ για την νίκη Τατάρ.
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Πρόεδρος ο Ερσίν Τατάρ» δίδει έμφαση στην φράση του κ. Τατάρ ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «δεν θα πάμε στριμωγμένοι, αλλά με το κεφάλι ψηλά». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ακιντζί ανακοίνωση την αποχώρησή του από την πολιτική μετά από 45 χρόνια.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Εργάστηκε το ΑΚΡ, κέρδισε ο Τατάρ» αναφέρεται στα ποσοστά που κατέγραψαν οι δύο ανθυποψήφιοι στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών» και σημειώνει το «μήνυμα στη διεθνή κοινότητα» από τον Τατάρ και τον «αποχαιρετισμό στην ενεργό πολιτική» από τον Ακιντζί. 
Layout 1
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας